Контракти.ua

516  —  26.05.23
Грузинська авіакомпанія анонсувала транзитні рейси до Європи для росіян
Грузинська авіакомпанія анонсувала транзитні рейси до Європи для росіян

Грузинська авіакомпанія Georgian Airways хоче запустити транзитні рейси для росіян до країн Європи вже наступного місяця.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву засновника авіакомпанії Тамаза Гаіашвілі в коментарі RTVI.

Він розповів, що зараз рейси плануються у п'ять міст Європи - Париж, Відень, Мілан, Салоніки та Ларнаку.

"Почнемо з 15 червня. Подивимося, як піде ця справа. Але думаємо, що буде достатній попит на цих маршрутах. Через Тбілісі буде зручніше та швидше, ніж на інших напрямках", - заявив засновник Georgian Airways.

За словами Гаіашвілі, пасажирський потік між Грузією та Росією поступово відновиться.

"Звичайно, зберігатимемо повітряне сполучення з Росією. Нічого з цим не буде. Уряд Грузії дуже тепло це рішення зустріло. Дай боже, щоб воно ніколи більше не переривалося", - додав він.

Georgian Airways є однією з грузинських авіакомпаній, яка нещодавно відновила прямі польоти до Росії. Вони були заборонені з 2019 року.

Закрите небо Європи для росіян

Нагадаємо, з 28 лютого 2022 року Євросоюз у рамках санкцій проти Росії закрив небо для російських літаків. Тому прямі рейси з РФ до Європи стали неможливими. Єдиним способом подорожі туди літаками для громадян країни-агресора стали польоти з пересадками.

При цьому низка країн, зокрема Латвія, Литва та Польща, заборонили в'їзд для російських туристів. Інші держави ЄС суттєво ускладнили видачу віз для громадян РФ.