Контракти.ua

348  —  26.05.23
Ядерна зброя в Білорусі: Росія та РБ підписали документи про її розміщення
Ядерна зброя в Білорусі: Росія та РБ підписали документи про її розміщення

Шойгу наголосив, що розміщуючи ядерну зброю на території Білорусі, Москва не передає її Мінську.

Міністри оборони Росії та Білорусі Сергій Шойгу та Віктор Хренін 25 травня підписали документи про розміщення на території республіки російської нестратегічної ядерної зброї.

Про це повідомляють російські засоби масової пропаганди. Пише ТСН. 

Так, Шойгу з Хреніним підписали документи, що визначають утримання російської нестратегічної ядерної зброї на білоруській території.

Міністр оборони РФ наголосив, що розміщуючи ядерну зброю на території Білорусі, Москва не передає її Мінську. Контроль над озброєнням та рішення про його застосування залишається за Росією.

"Розміщення нестратегічної ядерної зброї – дієва відповідь на агресивну політику недружніх нам країн", – прокоментував Хренін.

Він також прозвітував про підготування білоруської армії до розміщення ядерної зброї.

"Проведено переобладнання літаків Су-25 із можливістю застосування авіаційних засобів ураження в ядерному оснащенні. Військовослужбовці Республіки Білорусь пройшли навчання на полігонах Російської Федерації та здобули практичні навички в їх експлуатації", – розповів білоруський міністр оборони.

Нагадаємо, наприкінці березня президент Росії Володимир Путін заявив, що РФ розмістить у Білорусі тактичну ядерну зброю. За словами диктатора, 1 липня на території РБ буде завершено будівництво сховища для ядерної зброї.

Невдовзі після цього самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляв, що в РБ можуть розмістити і стратегічну ядерну зброю, "якщо буде потрібно".