Контракти.ua

1395  —  26.05.23
"Контрнаступ буде успішним для України, але це не кінець": Волкер оцінив, що далі

Курт Волкер переконаний, що успіх України в контрнаступі стане ще одним стимулом для США продовжувати надавати ще більшу підтримку державі.

Контрнаступ ЗСУ буде успішним, але війна на цьому не завершиться, а продовжуватиметься ще тривалий час, вважає ексспецпредставник США в Україні Курт Волкер.

Таку думку Волкер висловив у інтерв’ю "РБК-Україна".

Колишній спецпредставник США в Україні погодився з думкою про те, що очікування від українського контрнаступу дещо перегріті.

"Я згоден, я думаю, що люди покладають занадто багато надій на цей один етап. Так, контрнаступ буде. Так, він буде успішним для України, але це не кінець. Не думайте, що все закінчиться після цього. Україні доведеться відбудовуватись, зміцнювати армію, зміцнювати економіку і продовжувати війну ще протягом тривалого часу, і до цього також потрібно бути готовими", – прогнозує Волкер.

Він також відповів на запитання, наскільки підтримка України з боку США та загалом Заходу залежить від успіху в контрнаступі. Так, колишній спецпредставник зазначив, що на сьогодні підтримка України є дуже потужною від обох політичних партій США, як у Палаті представників, так і в Сенаті, в адміністрації президента і серед громадськості також.

"Наступного року у нас президентські вибори, тому ми будемо відволікатися на свої справи. Тому, я думаю, що контрнаступ спричинить черговий потік допомоги саме цього року, щоб наступного року не потрібно було через це проходити під час наших президентських виборів. І, звичайно, успіх України у контрнаступі стане ще одним стимулом для США продовжувати надавати ще більшу підтримку Україні", – розповів Волкер.

Нагадаємо, раніше голова МЗС Дмитро Кулеба попереджав, що Україна не обмежиться одним контрнаступом. Тобто, якщо ЗСУ не вдасться одразу звільнити всі території, вони готуватиметься до наступної операції.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр напередодні заявила, останнім часом тема контрнаступу дещо "перегріта". Вона пояснила, що Україна від 24 лютого 2022 року перебуває в обороні від вторгнення Росії, і це, зокрема, включає контрнаступальні дії.