Контракти.ua

2028  —  25.05.23
Найбільший у світі авіаносець США прибув до Осло для навчань НАТО – у Москві знову істерика
Найбільший у світі авіаносець США прибув до Осло для навчань НАТО – у Москві знову істерика

Авіаносець Gerald R. Ford зайшов до Осло для участі у військових навчаннях Альянсу.

Найбільший у світі американський авіаносець Gerald R. Ford увійшов до Осло (Норвегія) в середу, 24 травня. Це стало першим випадком для такого корабля США як демонстрація сили Альянсу в період загострення напруженості між НАТО та Росією через війну в Україні. Пише ТСН. 

Про це пише Reuters.

Екіпаж корабля найближчими днями буде проводити навчання зі збройними силами Норвегії вздовж узбережжя країни.

"Цей візит – важливий сигнал про тісні двосторонні відносини між США та Норвегією і сигнал про довіру до колективної оборони і стримування", - прокоментував представник норвезького об'єднаного штабу Йонні Карлсен.

Норвезькі ЗМІ повідомили, що авіаносець пройде на північ від Полярного кола. Карлсен відмовився коментувати цю інформацію.

У Москві вибухнули істерикою через прибуття американського авіаносця до Осло. Посольство Росії в Осло засудило цей візит.

"Враховуючи, що в Осло визнають, що Росія не становить прямої військової загрози для Норвегії, такі демонстрації сили виглядають нелогічними та шкідливими", – йдеться у повідомленні посольства у Facebook.

Посольство РФ також заявило, що на півночі "немає ні питань, які потребують військового розв’язання, ні тих, де необхідне втручання ззовні".

Reuters також нагадало, що норвезькі військові та союзники по НАТО патрулюють навколо морських нафтогазових платформ від осені після вибухів на трубопроводах Nord Stream у Балтійському морі.

Нагадаємо, Шойгу відреагував на події в Бєлгородській області.