Контракти.ua

1355  —  25.05.23
"Могли дійти і до Бєлгорода": російські повстанці розказали, як поліція РФ і ФСБ накивали п'ятами

Росіяни лояльні до добровольців, які виступають проти путінського режиму.

Коли повстанці легіону "Свобода Росії" зайшли до Бєлгородської області – місцеве населення не чинило опору, а представники поліції, ФСБ та прикордонної служби – накивали п'ятами.

Про це повідомив лідер легіону "Свобода Росії" з позивним Цезар під час брифінгу 24 травня. Пише ТСН. 

"Реакція була панічна та абсолютно неадекватна. Тільки через декілька годин почав з'являтися організований опір. Якби ми ставили більш глибшу ціль операції – змогли б дійти до Бєлгорода", – зазначив лідер легіону Цезар.

Представник  "Свободи Росії" зазначив, що військові РФ стріляють по повстанцям, але більше від цього страждає мирне населення Бєлгородської області:

"Вони стріляють та руйнують не так нас, як будинки місцевих жителів та свою власну територію. Демонструючи, що Кремлю все-одно кого вбивати – українців чи росіян. Аби тримати владу у своїх руках", – підсумував російський доброволець.

Загальні втрати легіону – 2 загиблих та 10 поранених, уточнили під час брифінгу. Активна фаза операції завершилася, але в іншому форматі вона продовжується й досі.

Що відомо про події в Бєлгородській області

22 травня до Бєлгородської області зайшли добровольці легіону "Свобода Росії" та "Російського добровольчого корпусу", які є громадянами РФ. Добровольці повідомили, що їхня мета – звільнення Росії від путінського режиму та створення демілітаризованої зони вздовж російсько-українського кордону.

"ЛСР" та "РДК" того ж дня заявили про звільнення селища Козинка і про штурм міста Грайворон. Російська влада оголосила на території Бєлгородської області режим контртерористичної операції. Російські добровольці станом на ранок 23 травня заявили, що просуваються в регіоні.

В українській розвідці пояснювали, що події на території РФ – це внутрішній конфлікт і прямі наслідки повномасштабної війни проти України.

Нагадаємо, у РФ спостерігається високий рівень лояльності місцевого населення до повстанців "Російського добровольчого корпусу" та легіону "Свобода Росії". Росіяни готові приєднуватися до добровольців у Бєлгородській області. Деякі з них навіть пишуть, що мають власну зброю.