Контракти.ua

1194  —  25.05.23
"Пекін кидає Москві економічний рятівний круг на тлі ізоляції та санкцій Заходу" – CNN

Китай також готовий працювати з Вірменією, Білоруссю, Казахстаном і Киргизстаном, заявив Сі.

Китай і Росія готові твердо підтримувати один одного в "основних інтересах". Пише ТСН. 

Про це заявив президент Китаю Сі Цзіньпін прем’єр-міністру Росії Михайлу Мішустіну в середу, згідно з повідомленням китайської державної телекомпанії CCTV, передає CNN.

Автори видання наголошують, що цього року двостороння торгівля Китаю та РФ досягне нового рекордного рівня в 200 мільярдів доларів. Таким чином, "Пекін кидає Москві економічний рятівний круг на тлі ізоляції та санкцій з боку Заходу".

За словами китайського лідера, обидві сторони повинні продовжувати вдосконалювати економічну, торговельну та інвестиційну співпрацю, також консолідувати та розширювати фундаментальну співпрацю в енергетиці. Також він додав, що обидві сторони посилять координацію на багатосторонніх форумах, включно з ООН, Шанхайською організацією співробітництва, БРІКС і G20.

Він також заявив, що Китай готовий працювати з Росією та іншими країнами Євразійського економічного союзу, а саме Вірменією, Білоруссю, Казахстаном і Киргизстаном. Це робиться для того, аби сприяти розбудові ініціативи "Один пояс – один шлях" і формуванню більш відкритого регіонального ринку.

Нагадаємо, в Китаї відбувається саміт "Китай – Центральна Азія". Цікаво, що китайський лідер Сі Цзіньпін не запросив президента Росії Володимира Путіна на захід. Посол України в Японії Сергій Корсунський вважає, що очільник Кремля нікому не цікавий і немає сенсу витрачати на нього час.