Контракти.ua

546  —  24.05.23
Ситуація в Бєлгородській області: у ГУР повідомили про "цікаве явище" в РФ
Ситуація в Бєлгородській області: у ГУР повідомили про

У розвідці повідомили про велику кількість росіян, які долучилися до повстанців на Бєлгородщині вже в процесі.

Росіяни зіткнулися з цікавим явищем у Бєлгородській області – високим рівнем лояльності місцевого населення до повстанців "Російського добровольчого корпусу" та легіону "Свобода Росії". Пише ТСН. 

Про це редставник ГУР Міноборони України Андрій Юсов розповів у ефірі телеканалу Freeдом 24 травня.

Представник української розвідки розповів про велику кількість людей, які долучилися до російських добровольців уже в процесі їхніх дій у Бєлгородській області.

"Рашисти зіткнулися з цікавим явищем – великий рівень лояльності місцевого населення стосовно повстанців – до представників "Російського добровольчого корпусу", легіону "Свобода Росії". Місцеве населення тікало загалом не від них, а від авіаударів та артилерійських ударів регулярної так званої армії й Міністерства оборони Російської Федерації", – розповів Юсов.

"Так, лояльне ставлення місцевого населення, підтримка, велика кількість людей, які долучилися до повстанців, представників "РДК" і легіону вже в процесі. І очевидно, що частина повстанців перебуває на території, і мережа продовжує розвиватися", – додав представник ГУР.

Він також звернув увагу, що штатні російські пропагандисти не розуміють, як коментувати ситуацію в Бєлгородській області. Тобто – те, що російські добровольці поставили за мету звільнити свою державу від президента Володимира Путіна, щоб запобігти її розвалу.

"Дійсно це дії російських громадян, це російські, можна сказати, патріоти, які думають про майбутнє своєї країни і розуміють, що зі злочинним режимом Путіна та його спільниками жодного майбутнього нормального у Росії бути не може. Тому очевидно, що і масштаби збільшуються. Є всі підстави припускати, що і географія буде розширюватися, і кількість учасників буде збільшуватися", – прогнозує Юсов.

Ситуація в Бєлгородській області

Нагадаємо, добровольці "РДК" та "ЛСР" зайшли до Бєлгородськох області 22 травня та розпочали операцію зі звільнення Росії від путінського режиму, а також демілітаризації прикордонної зони. Російська влада того ж дня оголосила контртерористичну операцію в регіоні, але вже 23 травня заявила про її завершення. Однак повстанці не оголошували, що залишили територію області. За оцінками аналітиків Інституту вивчення війни, російські добровольці могли відійти ближче до кордону з Україною.

Додамо, що в ніч проти 24 травня в Бєлгородській області була "бавовна". Влада заявляла про атаку дронами на селища та влучання в обласному центрі, у Борисівському та Бєлгородському районах.