Контракти.ua

1114  —  25.05.23
"Ви ще будете мучитися зі мною дуже довго": Лукашенко заявив, що не збирається вмирати

Сьогодні Лукашенко справді виглядав краще, ніж тиждень тому.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко на тлі чуток про свою хворобу запевнив, що не збирається вмирати. Диктатор повідомив, що нібито у нього був аденовірус.

Про це він заявив на нараді з питань охорони здоров'я, передає провладне білоруське пропагандистське агентство "БелТА". Пише ТСН. 

"Хлопці, я нікого не пошкодую. А якщо хтось думає, що я вмирати зібрався, заспокойтеся. Заспокойтеся. Це не більше, ніж пусті міркування в месенджерах і телеграм-каналах. Аденовірус чи що там було? Аденовірус. Нічого. Лікується за три дні. Але оскільки в мене не було можливості лікуватися (то в Москву треба, то суботники, то в Гродно, потім Гомель), все це накопичилося. Тому вмирати я не збираюся, хлопці. Ви ще мучитиметеся зі мною дуже довго", – заявив Лукашенко.

Зазначимо, що сьогодні у Лукашенка був бадьорий вигляд і нормальний голос, на відміну від зустрічі минулого тижня, де диктатор мав хрипкий голос і задуху. Але оператори все ж намагалися не знімати його на камери крупним планом.

Також на опублікованих пресслужбою фото видно, що на руках Лукашенка вже немає бинтів, як це було раніше.

Вперше із забинтованою рукою його помітили на параді в Москві 9 травня.

Нагадаємо, що про стан здоров'я Олександра Лукашенка після його повернення з Москви почали ходити різні чутки.

За інформацією білоруського опозиційного видання "Наша ніва", Лукашенко міг підхопити якийсь вірус, можливо, COVID-19. Згодом у цьому ж видання написали, що самопроголошений президент може мати інфекційно-алергічний міокардит.

Також ЗМІ писали, що Лукашенко побував у президентській клініці у Мінську. До нього нібито не раз прилітали лікарі із Москви.