Контракти.ua

2284  —  24.05.23
Санду розповіла, як Молдова планує повертати Придністров'я та про вплив Росії
Санду розповіла, як Молдова планує повертати Придністров'я та про вплив Росії

Санду переконана, що Придністров'я саме захоче увійти до складу Молдови.

Президентка Молдови Мая Санду розповіла, що Молдова звільняється від російського впливу, зокрема енергоносіїв. Вона також наголосила, що її країна не планує силового повернення Придністров'я та вважає, що цей регіон сам захоче возз'єднатися з Молдовою. Пише ТСН. 

Про це пише Euronews Румунія.

Санду наголосила, що Росія зараз не загрожує Молдові, оскільки окупантів стримали в Україні. Вона також додала, що її країна звільняється від російського впливу, зокрема енергоносіїв. Президентка Молдови сказала, що невизнане Придністров'я повинне бути зацікавлене, щоб повернутися до складу її країни.

"Чим кращою буде ситуація на правому березі, тим швидше ми зможемо підвищити рівень життя, чим більше ми підвищимо рівень безпеки, тим більшою буде зацікавленість лівого берега Дністра в об’єднанні країни. Ми працюємо в цьому напрямку, ми націлені на мирне вирішення придністровського питання. Чим ближче ми будемо наближатися до ЄС, тим більший інтерес громадян Лівобережної Молдови до возз’єднання буде", - сказала вона.

Санду додала, що в Молдові частина церкви працює або підтримує Росію.

"Точні імена. Зрозуміло, що частина церкви працює або значною мірою підтримує Росію, на жаль, деякі з них навіть підтримують війну. У той же час ми бачили, що церква і голова церкви заявили, що вони не підтримують війну. Тобто церква представляє різні думки. Є люди в політиці, є люди поза політикою, які все ще працюють на Росію. Ми зміцнюємо наші інституції, реформуємо наші спецслужби, розвиваємо нову стратифікацію", - сказала вона.

Нагадаємо, раніше президентка Молдови повідомляла, що Росія планувала державний переворот у країні з метою скинути владу. Попри невдалі спроби, країна-агресорка може повторити спробу.

Статьи по теме
Разом із Придністров'ям: Санду розповіла, коли Молдова може приєднатися до ЄС
Разом із Придністров'ям: Санду розповіла, коли Молдова може приєднатися до ЄС

У Молдові сподіваються приєднатися до Європейського Союзу разом, з поки що, окупованим Росією Придністров'ям.
01.06.23 — 712

Санду розповіла, як хоче врятувати Молдову від російської агресії
Санду розповіла, як хоче врятувати Молдову від російської агресії

Росія дедалі більше стає агресивною стосовно Молдови.
20.05.23 — 851