Контракти.ua

417  —  24.05.23
Шольца просять озброїти Україну ракетами Taurus
Шольца просять озброїти Україну ракетами Taurus

Передавання такого озброєння називають "розумним кроком".

Німеччина могла допомогти українським Збройним силам з оснащенням бойової авіації крилатими ракетами Taurus, які є аналогом британським  Storm Shadow. Пише ТСН. 

До цього закликав член комітету Бундестагу з питань оборонної політики від керівної Вільної демократичної партії Німеччини Маркус Фабер.

Він також зауважив, що Берлін також міг зробити "посильний внесок як у навчання українських льотчиків". А передавання Taurusвін назвав "ще одним розумним кроком".

"З Taurus ми можемо зробити свій внесок у більш якісне озброєння України. У разі успішної інтеграції до Повітряних сил України вони зможуть бити окупантів де завгодно. Оскільки це було досягнуто за допомогою Storm Shadow, оптимізм доречний", – наголосив депутат.

За його словами, війна закінчиться, коли окупанти припинять її. Фабер наголосив: "ми мотивуємо їх (росіян - Ред.) на це, даючи їм зрозуміти, що їхні зусилля безнадійні".

До слова, Taurus - це тактична крилата ракета великої дальності класу "повітря-поверхня", яку виробляють у ФРН. Вона перебуває на озброєнні Бундесверу від 2005 року. Має дальність 500 км.

Нагадаємо, Німеччина надасть Україні новий пакет військової допомоги на суму близько 2,7 мільярда євро. Берлін хоче допомогти Україні у розвідці ворожих позицій, для цього запланована поставка до 200 розвідувальних безпілотників. Німеччина також має намір суттєво модернізувати протиповітряну оборону України.