Контракти.ua

1518  —  22.05.23
Російські добровольці затрофеїли ворожий БТР на Бєлгородщині
Російські добровольці затрофеїли ворожий БТР на Бєлгородщині

Бійці РДК не дочекалися подарунків від російської опозиції, тому зробили собі подарунок самі.

Бійці Російського добровольчого корпусу (РДК), який проводить операцію в Бєлгородській області РФ, затрофеїли ворожий БТР. Пише ТСН. 

Відео з трофеєм вони поділилися у соцмережах.

"Ми не дочекалися солодких подарунків від російської опозиції, тому зробили собі подарунок самі. БТР 82А, наприклад. РДК 1:0 ФСБ", – йдеться в повідомленні.

Добровольці стерли з БТР "Z-скверну" – символіку кремлівської агресії і тепер будуть використовувати його у власних потребах.

У коментарях користувачі зауважили, що попри запевнення російської пропаганди про "знищення 29 диверсантів" із загону "з 20 людей", про які писали рупори Кремля раніше, добровольці успішно воюють на території РФ і навіть беруть трофеї.

Зазначимо, що БТР-82 – це основний бронетранспортер російської армії. За інформацією mil.in.ua, 2010 року було випущено невелику серію БТР-82А для проходження військових випробувань.

Станом на 2018 рік у складі сухопутних військ РФ перебувало не менше 800 БТР-82А, у морській піхоті ВМФ Росії близько 600 БТР-82А, так само БТР-82А є у десантників та у військах Росгвардії.

Нагадаємо, що сьогодні, 22 травня, добровольці легіону "Свобода Росії" і Російського добровольчого корпусу підтвердили, що перетнули українсько-російський кордон.

Добровольці пояснили, що їхньою метою створення демілітаризованої зони вздовж українсько-російського кордону.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк наголосив, що Україна не має "безпосереднього відношення" до подій, що відбуваються у Бєлгородській області.

ТСН.ua зібрав усе, що відомо про бої у Бєлгородській області 22 травня. Користувачі соцмереж з гумором відреагували на інформацію про події на Бєлгородщині. ТСН.ua зібрав найкращі меми.