Контракти.ua

656  —  23.05.23
"Події на Бєлгородщині - внутрішній російський конфлікт": у ГУР пояснили, хто "воює" у складі "легіонів" Росії

Події у Бєлгородській області - прямі наслідки повномасштабної війни і вторгнення путінського режиму, путінської Росії в Україну.

Все, що відбувається на території так званої Російської Федерації - це внутрішній конфлікт. Структури, які взяли за себе відповідальність за заходи 22 травня, - "Російський добровольчий корпус" і "Легіон свободи Росії" - складаються  з громадян Російської Федерації. Пише ТСН. 

Про це заявив Андрій Юсов, представник Головного управління розвідки, під час телемарафону.

"Сьогодні ці громадяни Росії повернулись додому - там їх зустріли і підтримали мешканці цих територій. Сьогодні люди зі зброєю в руках готові боротися за визволення Росії від режиму внутрішньої путінської окупації. Оскільки інших інструментів боротьби - законних, через суди, через інші мирні акції протесту - диктаторський режим Путіна просто їм не залишив", - сказав він.

Юсов додав, що такі події у Бєлгородській області - прямі наслідки повномасштабної війни і вторгнення путінського режиму, путінської Росії в Україну.

"Деградація триває на всіх рівнях, і протестний рух набирає обертів і на інших землях і територіях утворень, які наразі називаються Російською Федерацією", - зазначив він.

Нагадаємо, в Бєлгороді та області 22 травня лунають вибухи, влада заявляє про обстріли та про бій "з українськими диверсантами".

Тим часом добровольці легіону "Свобода Росії" опублікували вранці відеозвернення до росіян із закликом до боротьби за вільну від президента Володимира Путіна Росію.