Контракти.ua

788  —  22.05.23
Українські зенітники “врятували репутацію” ЗРК Patriot — експерт
Українські зенітники “врятували репутацію” ЗРК Patriot — експерт

У Саудівській Аравії, користуючись американськими протиракетними системами, пропускають терористичні атаки бойовиків.

Відбивши атаки російських ракет “Кинджал”, українські військові, які пройшли стислий курс навчання, продемонстрували світові високий потенціал американських протиракетних систем Patriot. На тлі невдалого застосування цієї техніки в Саудівській Аравії наші зенітники буквально врятували репутацію цих зенітно-ракетних комплексів. Пише ТСН. 

Про це розповів експерт Defence Express Іван Киричевський в інтерв'ю Radio NV.

За його словами, очікувалося, що за допомогою систем Patriot українська ППО зможе збивати ракети Іскандер та Х-22, але щодо “Кинджалів” були сумнів.

Зокрема, Киричевський розповів, що в Саудівської Аравії, де встановлено 200 пускових установок Patriot, є відповідна інфраструктура та допомога американських інструкторів, буває пропускають атаки єменських хуситів.

Бойовики з території Ємену раз у два-три місяці обстрілюють Саудівську Аравію комбінованими ударами з використанням Shahed 136, примітивних балістичних ракет і копій ракет Х-55. При цьому окремі удари досягають цілі.

Експерт зауважив, що таке невдале використання систем Patriot призводило до падіння репутації цих протиракетних систем, а Росія навіть намагалася продати Саудівській Аравії комплекс "Абакан", який нібито може збивати балістичні цілі.

“Буквально Аллах врятував Саудівську Аравію, щоб не зробити таку дурницю і не купити у росіян ці ЗРК, і не просадити остаточно репутацію американського Patriotа... Наші зенітники зі стислим курсом навчання, витиснули з Patriot буквально те, про що американці самі не здогадувалися”, — наголосив Іван Киричевський.

Нагадаємо, у ніч проти 16 травня російська армія завдала удару по Києву. Українська ППО збила всі ворожі ракети і дрони, зокрема 6 “Кинджалів”. Це унікальна подія, яка свідчить, що наша протиповітряна оборона може нищити все, що летить у наш бік.