Контракти.ua

389  —  21.05.23
Резніков заявив, що українські пілоти очікують старту навчань на винищувачах F-16
Резніков заявив, що українські пілоти очікують старту навчань на винищувачах F-16

Міністр привітав створення авіаційної коаліції.

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що українські пілоти чекають на те, аби розпочати навчання на сучасних винищувачах F-16. Пише ТСН. 

Про це очільник Міноборони написав у своєму Twitter.

"Українські пілоти з нетерпінням чекають на початок навчання на винищувачах F-16. Тепер вони зможуть підтримати своїх братів і сестер по зброї на суші та на морі, щоб виграти цю війну. F-16 були створені, щоб перемогти поганих хлопців. Їхній час настав", - наголосив Резніков.

Міністр також привітав створення авіаційної коаліції.Він подякував своїм іноземним колегам - голові американського Пентагону Ллойду Остіну, міністру оборону Великої Британії Бену Воллесу, главі Міноборони Нідерландів Кайсі Оллонгрен, міністрам оборони Бельгії Людивін Дедондер та Данії Трольсу Лунду Пульсену.

Нагадаємо, днями The New York Times з посиланням на власні джерела повідомило, що Вашингтон не дозволяє розпочати навчання українських пілотів на винищувачах F-16 навіть попри те, що кілька європейських країн готові передати Україні ці літаки. Пробні польоти на літаках неможливі без дозволу США.

Але під час саміту G7 очільник Білого дому нібито заявив, що підтримує навчання ЗСУ на F-16. Очікується, що навчання не відбудеться в США, сказав чиновник виданню CNN. Ймовірно, відбудеться в Європі.

Статьи по теме
Резніков заявив про створення корабельної коаліції для України:
Резніков заявив про створення корабельної коаліції для України: "Це вже тренд"

В світі набирає популярності тренд на створення коаліцій в інтересах України. Тепер партнери України збираються створити корабельну коаліцію.
16.03.23 — 583

Резніков заявив, що після ще кількох перемог ЗСУ, окупанти самі тікатимуть з України
Резніков заявив, що після ще кількох перемог ЗСУ, окупанти самі тікатимуть з України

Міністр оборони України Олексій Резніков переконаний, що після ще кількох навіть невеликих перемог ЗСУ на фронті росіяни почнуть втікати. Попри це про точні дати закінчення війни Резніков прогнозувати не береться.
11.09.22 — 553