Контракти.ua

460  —  19.05.23
Росія відстала від західних технологій: експерт про наслідки збиття російських "Кинджалів"
Росія відстала від західних технологій: експерт про наслідки збиття російських

Українська ППО розвіяла черговий російський міф.

Українські Повітряні сили змогли збити російські ракети "Кинджал", які раніше вважалися "незбивними". Пише ТСН. 

Про це 24 каналу розповів політтехнолог Михайло Шейтельман.

За його словами, Україна змогла розвіяти міфи про могутність цих ракет.  Хоча раніше Росія стверджувала, що "Кинджал" неможливо збити, але зараз вони намагаються заперечувати факт їх збиття.

Політтехнолог каже, що це свідчить про те, що Росія відстала від західних технологій і не може конкурувати з ними. І що, якщо країна відстала, то вона відстала в усьому, а не тільки в одній галузі.

До цього часу, Росія та США не проводили спільних військових навчань, тому ніхто не міг перевірити, чи може система Patriot збити ракету "Кинджал". Однак, Україна змогла продемонструвати свою здатність збивати ці ракети, що є великим досягненням.

Шейтельман також зазначив, що раніше Захід боявся ескалації конфлікту з Росією, адже відомо, що Росія може “здійснити страшні дії”. Проте зараз стало зрозуміло, що Росія не може виграти у війні з західними країнами, тому вона втрачає свою потужність.

Загалом, збиття ракет "Кинджал" є великим досягненням для України та демонструє її здатність захищати свій повітряний простір.

Нагадаємо, що Путін шокований вразливістю розхвалених ракет "Кинджал".