Контракти.ua

363  —  16.05.23
В Україні отримати водійське посвідчення стане важче: МВС анонсувало зміни
В Україні отримати водійське посвідчення стане важче: МВС анонсувало зміни

МВС створить зі 148 сервісних центрів МВС 55 хабів по всій Україні.

В Україні на водіїв чекають суворіші правила складання іспитів. Зокрема, йдеться про відеонагляд і звукозапис під час складання теоретичної та практичної частини іспиту. Пише ТСН. 

Про це повідомив під час пресконференції заступник начальника Центру з питань впровадження цифрових інновацій Головного сервісного центру МВС Олександр Погорілий.

Як зазначають у відомстві, для майбутніх водіїв хочуть створити прозорі умови, аби "отримати посвідчення водія можливо було виключно в разі, якщо ти маєш знання і відповідні навички". "Всі інші варіанти щоб не мали місце, скажімо так", - додав він.

Крім того, Підгорілий розповів, що для цього запланована модернізація сервісних центрів.

"Класи будуть суттєво збільшені й обладнані спеціальними технічними засобами контролю з можливістю відеонагляду та звукозапису", - додав він.

У процесі складання іспиту, додав він, особа також проходитиме додаткову ідентифікацію.

"Є додаткова система, вона встановлена і працює, яка унеможливлює віддалений доступ до комп’ютерів, до місць складання іспиту. І таким чином, ми закриваємо периметр теоретичного іспиту, який робить його прозорим і ефективним", - наголосив Погорілий.

Загалом МВС створить зі 148 сервісних центрів МВС 55 хабів по всій Україні.

"Вони будуть визначені за географічним принципом, передусім в обласних центрах та великих містах. Ці хаби будуть приймати теоретичний іспит, також там буде створено можливість складання практичного іспиту в автомобілях", - резюмує Погорілий.

Зазначимо, в Міністерстві внутрішніх справ повідомили, які документи необхідно мати водієві для перетину українського кордону.