Контракти.ua

699  —  16.05.23
Астрономи виявили ще дві суперземлі: що про них відомо
Астрономи виявили ще дві суперземлі: що про них відомо

Дві екзопланети обертаються навколо зірки червоного карлика в так званій зоні проживання.

Група астрономів за допомогою космічного телескопа TESS виявила дві нові екзопланети, які належать до типу суперземля. Вони обертаються в так званій зоні придатній для життя своєї зірки, а це означає, що на таких планетах потенційно може бути рідка вода і відповідно життя. Дві нові суперземлі отримали назву TOI-2095b і TOI-2095c. Пише ТСН. 

Про це пише Space.

Космічний телескоп TESS протягом своєї 5-річної роботи в космосі зміг виявити вже кілька тисяч планет.

Тепер учені підтвердили, що телескоп дійсно знайшов дві нові суперземлі, тобто екзопланети, які мають трохи більший розмір, ніж Земля. Але найголовніше, що обидві екзопланети обертаються в зоні придатній для життя своєї зірки червоного карлика під назвою TOI-2095, розташованого в 137 світлових роках від нас. За космічними мірками це невелика відстань і можна сказати, що ця зірка перебуває недалеко від нас. Зона приданая для життя будь-якої зірки передбачає, що планети, які обертаються в цій зоні, можуть мати на поверхні рідку воду і потенційне позаземне життя.

Нагадаємо, на початку травня астрономи виявили неподалік Сонячної системи дві суперземлі. Вони обертаються навколо червоного карлика TOI-2095.

Суперземля — клас планет, маса яких перевищує земну, але менша за масу Нептуна.