Контракти.ua

810  —  14.05.23
Сирський розповів про успіхи на Донбасі: "Наші воїни рухаються вперед"
Сирський розповів про успіхи на Донбасі:

Окупанти втрачають на напрямку живу силу.

Генерал-полковник, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський 13 травня повідомив, що оборонна операція на Бахмутському напрямку триває. Пише ТСН. 

Про це він повідомив у своєму Telegram.

"Наші воїни рухаються вперед на деяких ділянках фронту, а ворог втрачає техніку та живу силу.  Слава Україні та нашим героям", - йдеться у дописі генерал-полковника Сирського.

Битва за Бахмут

Зранку 13 травня речник Східного угруповання військ Сергій Череватий заявив, що на Бахмутському напрямку за добу ЗСУ вдалося просунутися ще на 300 метрів у глибину ворога. ЗСУ проводять певні контрнаступальні дії.

У свіжому звіті ISW наголошується, що українські захисники просунулися вперед на північний захід Бахмута завдяки локальним контратакам. На кадрах з геолокацією видно, як війська РФ рятуються від вогню української артилерії на південному березі Берхівського водосховища. Це приблизно за 4 км на північний захід від Бахмута.

За інформацією Міноборони Великої Британії, ЗСУ змогли повернути щонайменше кілометр території у південній частині Бахмута. Зазначається, що територія, з якою українські сили витіснили росіян має певне тактичне значення. Зокрема, це був російський плацдарм на західному боці каналу Донецьк-Донбас.

До слова, 10 травня, Сирський повідомив, що на Бахмутському напрямку ЗСУ там здійснюють ефективні контратаки. На окремих ділянках фронту ворог не зміг втримати натиск українських захисників та відступив на дистанцію до 2-х кілометрів.