Контракти.ua

553  —  13.05.23
Залужний розповів, коли і як для нього розпочалася війна
Залужний розповів, коли і як для нього розпочалася війна

АТО і ООС — це також була війна, розв’язана Росією.

Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний наголосив, що українські кадрові військові змушені були воювати проти Росії задовго до повномасштабного вторгнення — від літа 2014 року. Пише ТСН. 

Про це він говорив у інтерв’ю Дмитру Комарову у спецпроєкті “Рік. За кадром”.

Генерал Залужний зізнався, що йому важко говорити про те, як вдалося вистояти в цій війні.

“Основні враження для мене були влітку 2014 року - саме тоді війна розпочалася для мене. Тоді війна розпочалася для кадрових військових”, - зауважив він.

За його словами, 24 лютого 2022 року змінився масштаб війни, але її зміст залишився.

“Вісім років ми це робили, вісім років ми воювали, вісім років ми морально були готові до того, щоб ворога вбивати, а не чекати, що він заспокоїться і залишить нас у спокої. Ці 8 років війни загартували нас і навчили воювати, чого росіяни від нас не очікували. Це була для нас школа. Ми готувалися морально і фізично всі 8 років”, - наголосив головнокомандувач ЗСУ.   
Валерій Залужний підкреслив, що і АТО (антитерористична операція), і ООС (операція Об’єднаних сил) - це все була війна, розв'язана Росією проти України.

“Війна, в якій загинуло багато людей. Також багато зазнали поранень, калічилися у боях за рідну країну”, - зі смутком зауважив український генерал.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний з'явився на весіллі української пари в той час, коли російська пропаганда поширює фейки про його "загибель".

Статьи по теме
Залужний розповів про свої плани після війни
Залужний розповів про свої плани після війни

Головнокомандувач ЗСУ зізнався, що більше трьох днів у відпустці не витримає.
16.07.23 — 407