Контракти.ua

446  —  13.05.23
Пригожин запрошує Шойгу до Бахмута: як керівник терористів готує російське суспільство до поразки
Пригожин запрошує Шойгу до Бахмута: як керівник терористів готує російське суспільство до поразки

Росіяни не зможуть взяти Бахмут, тому Пригожин намагається показати суспільству, що робить все можливе.

Власник ПВК “Вагнер” Євген Пригожин далі продовжує роздувати конфлікт. Він написав звернення до міністра оборони Росії Сергія Шойгу і запросив його особисто відвідати Бахмут та оцінити ситуацію, яка там склалася. Він опублікував це звернення в соцмережах, де завчасно подякував йому і додав, що розраховує на його згоду приїхати. Пише ТСН. 

Чому він робить це публічно, знаючи, що Шойгу, найімовірніше, не приїде туди, розповів в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua політконсультант Дмитро Васильєв.

“Я думаю, є декілька причин, навіщо він це робить. По-перше, я думаю, що він намагається зберегти хоча б якісь війська свого ПВК “Вагнер” і він хоче створити той конфлікт, через який генерали збройних сил РФ будуть гнати “Вагнер” із тих позицій, на яких він зараз перебуває. Тому що це є очевидним конфліктом, і вони не хочуть, щоб цей конфлікт розгортався, принаймні в публічному просторі. Це психологічний принцип, який використовує Пригожин для того, щоб зберегти хоч якісь свої війська. Тому що їх можуть повністю знищити, і тоді у нього просто не буде цієї ПВК. Далі він хоче показати, що єдиним лідером РФ, який не боїться війни і перебуває там, є він”, - розповів Дмитро Васильєв.

На його думку, Пригожин спеціально виставляє Путіна “фанерним генералом”, який, окрім свого бункера, нічого не бачив і на фронті ніколи не був.

“Тобто він показує, що єдиним лідером, який нічого не боїться, є він. Я вважаю, що він також думає про своє політичне майбутнє в Росії для того, щоб коли почне валитися влада, а він розуміє, що це буде відбуватися, він людина з досвідом і дещо розуміє. Тому він розуміє, що влада буде сипатися, і це непогана можливість взяти владу в свої руки. Тому друга причина - боротьба за майбутню владу в Кремлі. Я думаю, що це ключові позиції, чому це відбувається”, - додав політконсультант.

За його словами, третя опосередкована причина - Бахмут вони не взяли і не візьмуть, їх звідти гнатимуть наші ЗСУ, всім доведеться відступати, тому Пригожин хоче показати суспільству РФ, що він намагався робити все можливе.

“Він просив зброю - йому не дали, він просив боєприпаси - йому не дали, просив важке озброєння - не дали, просив міністра збройних сил приїхати і на власні очі побачити, що відбувається - він не приїхав. То що хочуть російські люди? Пригожин заявляє, що його підставили, підвели, тому нічого не вийшло. Проблема не в ньому, а в РФ та військово-політичному керівництві всієї цієї країни, тому його, на його думку, варто замінити на Пригожина. Але це знову перекидання на причину номер два”, - зазначив Васильєв.

Нагадаємо, що у Пригожина сталася істерика після заяв Міноборони РФ про "перегрупування" військ під Бахмутом.