Контракти.ua

593  —  13.05.23
Під Бахмутом бійці відтіснили ворога і жахнулись побаченого: що розповідають про контрнаступальні дії
Під Бахмутом бійці відтіснили ворога і жахнулись побаченого: що розповідають про контрнаступальні дії

Зараз теж нерідко доводиться працювати, але вже не прямим боєконтактом, а на подавлення активності недруга.

Українські Сили оборони відтіснили росіян поблизу Бахмута. Атаку на ворожі окопи південніше міста-фортеці провели бійці 3-ї штурмової бригади. Результат бою - більше сотні знищених окупантів, п’ятеро полонених, наші закріпилися на нових позиціях, про повне оточення Бахмута тепер у росіян і не йдеться, йдеться в ТСН.

Випад українців був настільки злагодженим і несподіваним  для росіян, що ті просто втікали зі своїх шанців, кинувши зброю. Тепер ці позиції, які іще кілька днів тому були нулем, стали першою лінією. “Два дні тому найближча точка була 600 метрів від нас, зараз уже стало десь кілометр, близько кілометра. Так що відсунули, нам тут попростіше стало”, - каже боєць.

Та тепер ворог намагається мстити артилерією за свою програну піхотну битву. Під ногами і на бійницях - тисячі гільз від автоматів і крупнокаліберних кулеметів. Так, іще донедавна доводилося зустрічати “м’ясні штурми” недруга на сусідні шанці, хлопці забезпечували прикриття побратимам. “Закінчується одна група, йде друга. На одному окопі в них 80 тіл лежало поряд, у це важко дуже повірити, але таке буває”, - додають воїни.

Зараз теж нерідко доводиться працювати, але вже не прямим боєконтактом, а на подавлення активності недруга. “Противник видвинувся, дали нам координати, відпрацювали один короб, відстань велика, противника не видно, працюємо по азимуту і по маяках”, - додають хлопці.

Через збільшення відстані до ворога бійцям навіть ходити стало легше. Тепер не турбує снайпер, який раніше постійно тримав в напруженості. На позиціях бійці вирили собі повноцінне підземне містечко і щодня намагаються налагодити більш-менш комфортне життя. Яким же було їхнє здивування, коли побачили, в яких умовах жив противник. “У звичайних норах, як тварини живуть, залазять на четвереньках, я не знаю, за що можна воювати, дивні люди”, - дивуються бійці.

Ті дивні люди будуть і надалі справно вмирати в полях Бахмутчини, бійці 3-ї штурмової дають на це фірмову гарантію. Кожен тут знає, в який бік іти, звільняти нашу землю.