Контракти.ua

399  —  13.05.23
Резніков пообіцяв новенькі українські танки "Оплот" для ЗСУ
Резніков пообіцяв новенькі українські танки

Міноборони замовить виготовлення "Оплотів" в "Укроборонпрому".

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що його відомство замовить в "Укроборонпрому" танки БМ "Оплот", один з яких 12 травня протестували на полігоні на Харківщині.

Про це повідомила пресслужба Міноборони з посиланням на заяву Резнікова під час візиту до Харківської області. Пише ТСН. 

Міністр висловив переконання, що в танковій коаліції у перших рядах повинен бути саме український танк, як-от БМ "Оплот".

"На фронті обов’язково має бути броньований кулак, адже найголовніша цінність – це збереження життя наших захисників і захисниць... Саме тому ухвалено рішення, що Міноборони замовить в "Укроборонпрому" для українського війська "Оплоти", – сказав Резніков.

Водночас він не назвав кількість і часові межі передавання до війська танків, які має виготовити "Укроборонпром".

Що відомо про український танк "Оплот"

БМ "Оплот" є сучасним українським основним бойовим танком. Машину розробили у Харківському конструкторськиму бюро машинобудування. Цей танк – докорінна модернізація Т-84У "Оплот" та найновіший представник серії танків Т-84.

Машина обладнана комбінованою системою захисту, до якої входять пасивна броня, протитандемний вбудований динамічний захист та інші системи, що підвищують живучість танка на полі бою. Озброєння машини – 125-міліметрова гладкоствольна гармата.

Нагадаємо, напередодні міністр оборони США Ллойд Остін повідомив, що Україна до початку осені отримає танки Abrams. Саме тоді українські військові мають завершити навчання керуванню цими машинами.

За даними америкаанськх ЗМІ, США модифікують танки Abrams перед відправленням до України, щоб деякі високотехнологічні деталі не могли потрапити до рук росіян.