Контракти.ua

1259  —  13.05.23
У Києві відчинять виходи зі станцій метро, які закрили від початку війни
У Києві відчинять виходи зі станцій метро, які закрили від початку війни

Рішення узгоджено з Національною поліцією.

Кияни обговорюють в соціальних мережах неприємну ситуацію, яка сталася під час останнього ракетного удару ворога по Києву біля входу на станцію метро "Харківська". Люди з немовлятами та маленькими дітками не могли потрапити до метро в укриття, оскільки вхід на станцію був зачинений.

На інший вхід станції потрібно було йти через міст, але люди не ризикнули життями своїх дітей – це було дуже небезпечно робити, бо саме повідомили про реальну загрозу ракетами.

Користувачі Мережі пишуть, що подібні випадки часто трапляються і на сусідніх станціях, де працює лише один вихід та вхід для пасажирів.

У Київському метрополітені ТСН.ua не змогли прокоментувати випадок на станції "Харківська".

Нагадаємо, раніше в інтерв’ю ТСН.ua очільник Київського метрополітену Віктор Брагінський так відповів про відкриття других виходів на станціях метро: "Всі рішення щодо функціонування станцій метро – закриття чи відкриття їхніх виходів - ми виконуємо після погодження з військовими та правоохоронцями. Щойно безпекова ситуація в столиці дозволить нам відкрити додаткові виходи зі станцій, ми одразу це зробимо. Зараз фахівці не рекомендують цього робити".

У поліції нам пояснили, що поки відкриття других виходів на станціях не на часі.

"На станціях Київського метрополітену відкриті лише окремі входи-виходи до підземки. Це зроблено з безпекових міркувань. Коли сигнал повітряної тривоги звучить вночі - містяни користуються метрополітеном як укриттям. Поліцейські перевіряють на вході документи та звертають увагу на особисті речі громадян. Це робиться для безпечного перебування людей у підземці", - пояснюють в поліції столичного метрополітену.

Але вже у п’ятницю, 12 травня, стало відомо про відкриття тимчасово зачинених вестибюлів. Про це сайту ТСН.ua повідомили в КМВА.

Зокрема, очільник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко ухвалив рішення відчинити орієнтовно від 14 травня тимчасово зачинені вестибюлі станцій столичного метрополітену: "Чернігівська", "Лівобережна", "Нивки", "Святошин", "Героїв Дніпра", "Оболонь", "Контрактова площа", "Васильківська", "Харківська" та "Позняки".

"Рішення узгоджено з Національної поліцією і ухвалено задля комфортного пересування киян і гостей столиці метрополітеном. Київська міська військова адміністрація систематично працює над удосконаленням захисту та безпеки столиці, її мешканців. Але при цьому ми не забуваємо, що усі безпекові заходи повинні максимально поєднуватися із комфортом цивільного життя киян і гостей міста. Також підземні станції продовжують цілодобово працювати як укриття для людей", -  зазначив Сергій Попко, очільник Київської міської військової адміністрації.