Контракти.ua

533  —  13.05.23
У Кремлі постійно заявляють, що "не починали воювати всерйоз": Маломуж пояснив, навіщо
У Кремлі постійно заявляють, що

РФ постійно торочить, що не воює "всерйоз" з Україною, і говорить про те, що має якийсь потужні резерви.

Речник диктатора Путіна Дмитро Пєсков пояснив, чому Росія так повільно діє в Україні. За його словами, країна-агресорка проводить так звану "СВО", а не війну. Він сказав, якщо вести війну, то це зовсім інша справа, це повне знищення інфраструктури і міст.

На кого розрахована така заява і з якою метою він про це говорить, розповів у ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua генерал армії, керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках Микола Маломуж.

"В першу чергу, військове керівництво і сам Путін  та Пєсков вже чітко бачать, що вони програють на полі бою і знаходяться перед можливостями великого провалу в цілому на фронті. А це поразка, яка буде надзвичайно потужною щодо існування режиму Путіна, а можливо і його падіння", – каже Маломуж.

На його думку, саме тому Кремль блефує і говорить про те, що має якийсь потужні резерви, що РФ ще не розпочинала широкомасштабні військові операції і не перейшла до "справжної" війни.

"Хоча Путін вже на параді назвав це війною. Зрозуміло, що вони будуть говорити про потужні резерви, натякаючи на ядерну зброю, якою вони хочуть знищити повністю нашу державу. Тобто такі погрози вже переходять в реальність, тому що передумови до звільнення територій і завдання потужних ударів по військам Росії вже близькі. Вже загубили приблизно 70% професійної сили. Тому іншого формату немає — немає чим лякати. Але я думаю, що перспектив немає, це бо грози від безсилля та страху великої поразки", – підсумував ексрозвідник.

Раніше Микола Маломуж розповів, чи допоможе Путіну мобілізація та скільки він може залучити до війни..

Статьи по теме
В Україні анонсували запуск
В Україні анонсували запуск "Залізного полігону": що це і навіщо потрібен

Міністерство стратегічних галузей промисловості та ЗСУ запустять спільний проект під назвою "Залізний полігон". Його мета - підтримати вітчизняних виробників зброї та скоротити час її виробництва.
15.04 — 264

Навіщо потрібен аудит ЗСУ: думка нардепа
Навіщо потрібен аудит ЗСУ: думка нардепа

У нас не має бути тисячі тилових частин, які просто буцімто щось забезпечують.
03.03 — 299

Аналітики ISW пояснили, навіщо загарбники збудували на Донбасі 30-кілометровий
Аналітики ISW пояснили, навіщо загарбники збудували на Донбасі 30-кілометровий "цар-потяг"

Російські війська зібрали понад 2100 вантажних вагонів.
14.02 — 295