Контракти.ua

367  —  11.05.23
Російське пальне більше не потрапить на український ринок – Кабмін ухвалив рішення
Російське пальне більше не потрапить на український ринок – Кабмін ухвалив рішення

Кабмін перекрив можливість постачати до України пальне російського походження.

Кабінет міністрів заборонив імпорт пального невизначеного походження, щоб таким чином перекрити можливість потрапляння російських нафтопродуктів до України. Пише ТСН. 

Про це у Facebook повідомив заступник міністра енергетики Микола Колісник.

Він зазначив, що попри чисельні санкції, заборони та ембарго пальне російського походження, нафта, нафтопродукти потрапляли до країн ЄС, Туреччину інші країни, а звідти і на український ринок, як ресурс невизначеного походження.

"Відтепер пальне невизначеного походження не зможе потрапити до українського ринку. Це ще один вагомий крок для захисту наших національних інтересів та суверенітету", - підкреслив Колісник.

Кабінет Міністрів України, доповнивши Постанову N1147, заблокував потрапляння російського пального, нафти та нафтопродуктів в Україну.

Заборона стосуватиметься таких видів товарів:

  • нафта й нафтопродукти, одержані з бітумінозних порід (мінералів), сирі нафта і нафтопродукти, одержані з бітумінозних порід (мінералів), крім сирих; продукти, в іншому місці не зазначені, з вмістом 70 мас.% або більше нафти чи нафтопродуктів, одержаних з бітумінозних порід (мінералів), причому ці нафтопродукти є основними складовими частинами продуктів; відпрацьовані нафтопродукти;
  • гази нафтові й інші вуглеводні в газоподібному стані;
  • паливо моторне альтернативне, в іншому місці не зазначене;
  • біодизель та його суміші, що не містять або містять менш як 70 мас.% нафти або нафтопродуктів, одержаних з бітумінозних порід.

Нагадаємо, вартість бензину може зрости вдвічі – експерт розповів, чого очікувати на ринку пального.