Контракти.ua

2058  —  10.05.23
Естонці 9 травня потролили росіян плакатом з Путіним
Естонці 9 травня потролили росіян плакатом з Путіним

В Естонії на кордоні з Росією вивісили портрет диктатора Володимира Путіна.

У естонському місті Нарва, що на кордоні з Росією, у вівторок, 9 травня, вивісили плакат із зображенням президента РФ Володимира Путіна з написом, що він – воєнний злочинець. Таку акцію організував Нарвський музей. Пише ТСН. 

Про це повідомив естонський мовник ERR.

Кордон між Нарвою та російським Івангородом проходить по річці Нарва. Плакат розмістили на стіні замку, яка виходить на Івангородську фортецю, розташовану вже на території Російської Федерації.

"Це не провокація, а заздалегідь спланована музеєм і організацією Propastop інсталяція, яка провисить кілька днів. Вона недвозначно нагадує про те, що тут у нас у Нарві проходить кордон. Плакат розміщений на стіні, на якій майорить естонський прапор. Це те місце, яке розташоване просто навпроти масштабного майданчика і сцени на протилежному боці (кордону. – ред.)", - пояснила директорка Нарвського музею Марія Сморжевських-Смирнова.

Метою акції, за словами організаторів, є розвінчання пропаганди та неправдивої інформації, поширюваної в російських ЗМІ.

9 травня в російському Івангороді біля стін фортеці відбудеться концерт, присвячений Дню перемоги. Його буде видно з річкового променаду біля кордону в естонській Нарві.

Нагадаємо, у Москві раптом скасували повітряну частину "параду побєди".