Контракти.ua

1126  —  10.05.23
Гіларі Клінтон заявила, що нападів на Україну з боку Росії можна було уникнути
Гіларі Клінтон заявила, що нападів на Україну з боку Росії можна було уникнути

Нападів на Україну з боку Росії можна було уникнути, якби західний світ "поставив на місце" президента РФ Володимира Путіна ще 2008 року.

Очільник Кремля Володимир Путін напав на Україну, тому що Захід не зупинив його в Грузії. Пише ТСН. 

Про це заявила колишня державна секретарка США Гіларі Клінтон під час виступу у Канаді, передає "Укрінформ".

Клінтон висловила думку, що війни Росії проти України можна було уникнути, якби західний світ "поставив на місце" Путіна ще 2008 року під час віроломного вторгнення РФ у Грузію.

"Ми висловлювали наше повне неприйняття, але ніхто насправді нічого не робив. В один голос ми переконували Кремль до переговорів, розводили руками, ми мали багато інших проблем", – сказала Клінтон.

Аналогічна ситуація була і у 2014 році, коли Москва ініціювала криваві події на Донбасі. Західні партнери України фактично заплющували очі на масштаби тієї загрози, які таїв у собі путінський режим.

"Відповідно Путін підтвердив своє переконання, що йому може зійти з рук вторгнення в інші країни, втручання у вибори задля втілення його мети відновлення колишньої російської величі", – додала вона.

Напередодні експрезидент США Білл Клінтон пригадав розмову з російським диктатором 2011 року у Швейцарії. Ще тоді Клінтон зрозумів, що війна Росії з Україною — це "лише питання часу".