Контракти.ua

744  —  09.05.23
"Як виявилося, це не слабка держава": російський олігарх "ниє", що ЗСУ і прості українці – організовані

Російський олігарх визнав, що РФ зіткнулася з "високоорганізованою державою, чудовими сучасними Збройними силами, і згуртованим народом".

Російський олігарх Андрій Ковальов поскаржився, що українська армія виявилася високоорганізованою, наш народ – мотивованим, тому як тепер перемогти Росії у війні, він не знає.

Відеофрагмент міркувань олігарха опублікували у Мережі. Пише ТСН. 

"Давайте згадаємо, як починалася "спеціальна воєнна операція". Спочатку ми всі були впевнені, що 2-3 тижні – і Київ наш. Почалося добре, а потім пішло якось не так, як передбачалося. Пам'ятаєте наш відступ, розгромлені колони, які йшли без супроводу і без розвідки. Як виявилося ми маємо справу не зі слабкою державою, якою Україна була 2014 року, коли ми Крим взяли без жодного вистрілу", – каже Ковальов.

За словами російського бізнесмена, зараз зброя українського виробництва, навіть не кажучи про західну, дуже хороша.

"Виявилося, що ми зіткнулися з високоорганізованою державою, чудовими сучасними Збройними силами, і згуртованим народом, який люто нас ненавидить", – зазначає олігарх.

Далі він вже перестає сипати компліменти на адресу України і ЗСУ і повертається  до заїжджених кремлівських методичок. Ковальов залякує росіян, що якщо Україна виграє війну, "то виріже всіх в нуль", і "Волинська різня здасться дитсадком".

"Крейсер "Москва", Кримський міст зірвали, по Кремлю ударили. Це не "СВО", це страшна війна. Проти нас весь світ. 122 країни проголосували, щоб визнати Росію агресором. А де наші дипломати, МЗС. Це цуценята об***ні. Майбутнє – все. Про які плани (може йти мова. – Ред.)", – підсумував Ковальов.

Раніше колишній держсекретар США Генрі Кіссінджер озвучив терміни початку переговорів України та РФ.