Контракти.ua

728  —  09.05.23
"Кинджал" повинен був влучити і повністю рознести Верховну Раду – експерт

Цей сценарій, якби він вдався, російські пропагандисти планували транслювати до 9 травня як "перемогу".

Військовий експерт Роман Світан висловив припущення, що Росія планувала вдарити високоточною ракетою "Кинджал", яка була збита ППО Patriot, по Верховній Раді. Це була б так звана відповідь за "атаку безпілотниками" по Кремлю. Пише ТСН. 

Про це експерт сказав російській журналістці та письменниці в інтерв'ю Юлії Латиніній.

"Тобто ті люди, які планували удар по Кремлю, вони однозначно знали, коли буде удар по Раді. Це ті люди, які і ставили завдання вдарити по ВР. А вся картина дуже проста: тобто спочатку удар по Кремлю, а потім, як відповідь, удар по Верховній Раді. Причому удар по Кремлю змащений, тобто якийсь вибух, там 100 грам якогось тротилу, не більше того, спалах. А ось після цього рівно через добу, хвилина в хвилину, секунда в секунду, удар по Верховній Раді. І якби удар "Кинджалом" у півтонни чітко влучив у купол - Верховної Ради точно не було б. А це вже знаково", - вважає Світан.

За словами експерта, цей сценарій, якби він вдався, російські пропагандисти планували транслювати до 9 травня як "перемогу".

Над Києвом збили ракету "Кинджал"

Нагадаємо, 4 травня вночі у небі над Києвом американська ППО "Patriot" знищила аеробалістичну ракету Х-47 "Кинджал", запущену із МіГ-31К з території Росії. Про це першим повідомив ресурс Defense Express і опублікував відповідні фото збитої ракети.

Одразу у Повітряних силах це спростували, втім, потім підтвердили. Речник повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, що рішення не підтверджувати одразу збиття системою Patriot російської гіперзвукової ракети "Кинджал" було прийняте вищим військовим керівництвом України.