Контракти.ua

676  —  08.05.23
Буданов прокоментував замах на Прилєпіна та інших окупантів
Буданов прокоментував замах на Прилєпіна та інших окупантів

Кирило Буданов відповів на запитання журналістів про смерті поплічників кремлівського режиму.

Очільник ГУР України Кирило Буданов підкреслив, що ліквідація росіян, які причетні до повномасштабної війни та смертей українців продовжиться у будь якій точці світу. Так він відповів на запитання іноземних журналістів про нібито причетність українських спецслужб до ліквідації низки російських публічних прихильників війни проти України, зокрема, замах на Захара Прилєпіна 6 травня. Пише ТСН. 

Про це пише пресслужба ГУР.

"Не продовжуйте цю тему. Все, що я прокоментую, це те, що ми вбивали росіян і будемо вбивати росіян будь-де на всьому світі до повної перемоги України", – підкреслив керівник ГУР.

Буданов також зауважив, що Російська Федерація вміє діяти в інформаційному просторі, тому навіть уявну ракетну атаку на Кремль окупанти показуватимуть як "перемогу", стверджуючи, мовляв, у такий спосіб запобігли найбільшій катастрофі в історії людства.

"Звучить як жарт, але росіяни сприймають такі дурниці” — резюмував очільник ГУР.

Нагадаємо, Кирило Буданов вже заявляв, що російські окупанти, які вчинили воєнні злочини в Україні, будуть знайдені та знищені.

Замах на Захара Прилєпіна: що відомо

У суботу, 6 травня, поблизу міста Нижній Новгород у Росії вибухнув автомобіль, у якому перебував російський пропагандист, письменник та українофоб, член партії "Справедлива Росія" Захар Прилєпін. Внаслідок вибуху загинув його водій, а сам Прилєпін отримав поранення – щодо стану його здоров’я надходить суперечлива інформація.

Представники "Атеш" взяли на себе відповідальність за замах.

Проте вже згодом у Росії затримали за підозрою в замаху на пропагандиста Прилєпіна 29-річного уродженця України Олександра Пермякова, він нібито визнав свою провину.

В Росії також заявили, що до підриву пропагандиста Прилєпіна має відношення США та Україна.