Контракти.ua

756  —  08.05.23
Евакуацію чи "жест доброї волі": Федоров розповів, що окупанти готують у Запорізькій області
Евакуацію чи

На думку Федорова, це схоже на "передсмертну агонію" окупантів.

Під виглядом надуманої "часткової евакуації", оголошеної гауляйтером Запорізької області Євгєнієм Балицьким, окупанти готують реальні провокації. Пише ТСН. 

Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров в ефірі телемарафону.

Український посадовець розповів, як окупанти проводять так звану " евакуацію" на прикладі окупованого Токмака.

За його словами, в евакуаційних колонах перебуває лише третина автобусів з цивільними, в інших - військові. Цивільних довозять до Бердянська, російських окупантів везуть далі в бік Маріуполя.

Також мер Мелітополя наголосив, що російсько-окупаційна "влада" спеціально нагнітає ситуації та створює гуманітарну катастрофу.

"Окупанти щодня, щогодини, навіть вночі, їздять по вулицях і через гучномовці нагнітають "паніка є". А з нею наростає і гуманітарна криза. Люди масово намагаються придбати ліки та продукти довгого вжитку, проте вже не можуть це зробити. В магазини перестали постачати товар, деякі вже закриті, майже не працюють ринки, не можна купити навіть хліб. Закриваються лікарні, людей достроково "виписують" на вулицю. Та ще більше лякають обіцянками вимкнути електрику, а з нею і воду, якщо почнеться контрнаступ", - розповів він.

На його думку, це схоже на "передсмертну агонію" окупантів.

Окупанти оголосили "часткову евакуацію" у Запорізькій області

Нагадаємо, 6 травня так званий "губернатор" Запорізької області оголосив примусову евакуацію із 18 населених пунктів. Український мер Мелітополя Іван Федров розповів, що росіяни вивозять військових та награбоване. Він додав, що наразі  людей вивозять на територію Бердянська та Кирилівки, де є велика кількість баз відпочинку та готелів.

Пізніше Федоров повідомив, що російські окупанти почали масово тікати із Запорізької та Херсонської областей до Криму, через що на Кримському мосту фіксуються величезні черги із авто. Із собою вони везуть награбоване в Україні майно.