Контракти.ua

3889  —  08.05.23
На знімку Сонця помітили штучно створений об'єкт: що це може бути
На знімку Сонця помітили штучно створений об'єкт: що це може бути

Астрофотограф витратив чимало часу, щоб впіймати момент.

Астрофотограф Ендрю Маккарті зробив унікальні кадри зображення Сонця, на яких видно, як МКС пролітає на тлі нашої зірки. Пише ТСН. 

Про це пише ScienceAlert.

Він давно планував зробити такі кадри і для цього з'ясував час, коли МКС пролітатиме в черговий раз на тлі Сонця і водночас буде високо над головою, а не над лінією горизонту, інакше хороших знімків станції не вийшло б. МКС за 24 години здійснює 16 повних обертів Землі і всього на кілька секунд щоразу вона з'являється на тлі Сонця у вигляді крихітного силуету.

За словами Маккарті, йому довелося зробити кілька спроб, перш ніж вдалося зафіксувати МКС, що летить на висоті приблизно 400 км над поверхнею Землі.

Фотограф знав, що орбітальна станція має пролетіти на тлі Сонця якраз поряд із сонячною плямою, тому всі телескопи були направлені саме туди. Спочатку його камери, що роблять 230 кадрів на секунду, сфотографували саме Сонце, потім саму сонячну пляму і нарешті через багато годин у кадр потрапила МКС.

Нагадаємо, космічний апарат NASA під назвою SOHO за допомогою своїх приладів зафіксував смертельне занурення комети в Сонце.