Контракти.ua

782  —  07.05.23
Binance могла допомагати росіянам в обході санкцій США, йде розслідування, - Bloomberg
Binance могла допомагати росіянам в обході санкцій США, йде розслідування, - Bloomberg

Міністерство юстиції США розслідує причетність Binance до допомоги в обході росіянам санкцій США. Передбачається, що найбільша у світі біржа криптовалют допомагала переказувати громадянам РФ гроші.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Розслідування, яке веде відділ національної безпеки Міністерства юстиції, спрямоване на те, щоб з'ясувати, чи порушили посадовці Binance, чи компанії санкції, пов'язані із вторгненням Росії до України.

За словами джерела, Binance веде переговори з Міністерством юстиції, щоби дозволити попередні скарги на те, що біржа використовувалася для ухилення від санкцій проти Ірану. У заяві Binance говориться, що компанія повністю дотримується всіх американських та міжнародних фінансових санкцій.

"У 2021 році Binance виступила з ініціативою щодо повної перебудови своєї структури корпоративного управління, у тому числі щодо залучення досвідчених керівників світового класу, щоб докорінно змінити глобальну діяльність Binance", - йдеться у заяві компанії.

За словами Binance, згідно з протоколами компанії, кожен клієнт має пройти контроль, який включає перевірку країни проживання та особисту ідентифікацію.

Раніше повідомлялося, що Комісія з торгівлі товарними ф'ючерсами США (CFTC) подала до суду на найбільшу у світі криптовалютну біржу Binance та її генерального директора та засновника Чанпен Чжао за незаконну діяльність та умисне ухилення від законодавства США.

Нагадаємо, наприкінці 2022 року стався крах криптовалютної біржі FTX, а її засновник Сем Бенкман-Фрід втратив статки в 16 млрд доларів і гроші клієнтів.

Статьи по теме
Російська нафта
Російська нафта "Сокіл" повертається в Індію, попри санкції, - Bloomberg

Кілька супертанкерів з російською нафтою "Сокіл" рухаються в бік Індії, хоча раніше ця країна відмовилася від купівлі сировини через погрози санкцій.
04.04 — 396

Китай став купувати російську нафту, від якої раніше відмовилася Індія, - Bloomberg
Китай став купувати російську нафту, від якої раніше відмовилася Індія, - Bloomberg

Нафтопереробні заводи Китаю стали брати більші обсяги нафти з РФ, якої значною мірою уникають їхні колеги в Індії через побоювання санкцій.
23.02 — 381

Санкції США значно вдарили по танкерному флоту РФ, - Bloomberg
Санкції США значно вдарили по танкерному флоту РФ, - Bloomberg

Частина величезного флоту танкерів, які Росія використовує для доставки сирої нафти, зупиняється через санкції США.
15.02 — 370