Контракти.ua

3306  —  07.05.23
Вчений стверджує, що розгадав таємницю Бермудського трикутника
Вчений стверджує, що розгадав таємницю Бермудського трикутника

Більшості зникнень у Бермудському трикутнику ключову роль відіграли погодні умови та людські помилки, впевнений дослідник.

Учений вважає, що нарешті зміг розгадати загадку Бермудського трикутника. Пише ТСН. 

Про це пише BGR.

Австралійський учений із Сіднейського університету Карл Крузельницький відкидає причетність чогось надприродного, а тому поставив собі завдання знайти логічне пояснення тому, чому Бермудський трикутник виявився таким загадковим місцем.

Попри те, що протягом багатьох років це місце вважалося осередком зникнень, Крузельницький виявив, що відсоток зниклих безвісти літаків і човнів у Бермудському трикутнику такий самий, як у будь-якій іншій точці світу. Особливо враховуючи, скільки трафіку проходить через цю злощасну точку океану.

Учений узяв це відкриття за основу й тепер стверджує, що Бермудський трикутник зовсім не такий загадковий, як ми вважали десятиліттями. Ба більше, дослідник вважає, що багато зникнень і зовсім обумовлені поганою погодою або неправильними рішеннями, ухваленими людьми, у тих рейсах, яким не пощастило зникнути.

Історія Бермудського трикутника багата такими історіями, як "Рейс 19" — ланка з п'яти торпедоносців-бомбардувальників "Евенджер" 5 грудня 1945 року, які безслідно зникли в "трикутнику". Рятувальний літак, надісланий на їх пошуки, також зник.

Інші історії враховують загадку USS Cyclops — американське судно, побудоване для ВМС США, яке зникло в Бермудському трикутнику. Інцидент став найбільшою небойовою втратою в історії ВМС США. Корабель з екіпажем із 309 осіб зник безвісти 1918 року. 2015 року в цьому ж районі зник вантажний корабель "Ель Фаро" з 33 людьми на борту.