Контракти.ua

734  —  07.05.23
РФ зневажили облогу Бахмута на користь підготовки до українського контрнаступу - ISW
РФ зневажили облогу Бахмута на користь підготовки до українського контрнаступу -  ISW

Міністерство оборони Росії зневажило наступ Бахмута на користь підготовки до захисту від очікуваного українського контрнаступу.

Це поставило ПВК «Вагнера» та його очільника Євгена Пригожина в потенційно складне становище. Пише ТСН. 

Про це пише ISW.

4 і 5 травня Пригожин оприлюднив серію відеозаписів, в яких повідомив, що ПВК «Вагнера» відійде з Бахмута 10 травня, вони не отримають необхідних припасів, і особливо різко та емоційно нападав на начальника Генерального штабу РФ генерала армії Валерія Герасимова, міністра оборони Росії Сергія Шойгу тощо.

Відчутний відчай Пригожина на відео, на одному з яких показані трупи нещодавно загиблих бійців ПВК «Вагнера», знаменує значний риторичний зворот у його постійних благаннях посилити підтримку Міноборони Росії ПВК «Вагнер» у Бахмуті.

Його видимий і глибокий гнів свідчить про те, що Міноборони Росії, ймовірно, позбавило пріоритету Бахмут і перемістило оперативний фокус на іншу частину театру таким чином, що може серйозно поставити під загрозу здатність «Вагнера» ефективно діяти.

Водночас «Вагнер» не зупинив спроб повністю захопити Бахмут, попри обмежений доступ до боєприпасів та інших необхідних припасів. Пригожин не виявив бажання переходити до оборони в межах міста.