Контракти.ua

470  —  04.05.23
Яка ситуація в Криму після численних "бавовн": відповідь української розвідки
Яка ситуація в Криму після численних

В тимчасово окупованому Криму росіяни вже бояться абсолютно всього: і дронів, і партизанів, і ракет.

На території Криму український рух спротиву зміцнює свої спроможності. Його активність разом з ударами по кримських військових об’єктах справляє на росіян "гнітюче враження". Пише ТСН. 

Про це розповів заступник начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майор Вадим Скібіцький під час інтерв’ю телеканалу "Київ".

"Ми бачимо, що росіяни бояться. Та ж сама база в Севастополі та інші військові об’єкти зараз потужно охороняються, окупанти обладнують  позиції, щоб захистити від будь-яких атак проти цієї інфраструктури", — розповів представник ГУР МО України.

За словами Скібіцького, нині ворог перемістив більшість бойових кораблів з Севастополя на територію Росії, зокрема до Новоросійська, щоб уникнути їхнього знищення на території тимчасово окупованого Криму.

В українській розвідці кажуть, що до осені 2022 року російські окупанти взагалі не приділяли особливої уваги обороні Криму. Однак успіхи української армії на Харківщині, Херсонщині, а потім удари по військових об’єктах та дії українськогоруху спротиву на території окупованого півострова змусили окупантів зводити укріплення, зміцнювати узбережжя тощо.

Тепер, за словами генерал-майора Скібіцького, звільнення Криму залежатиме від низки факторів, зокрема, того, як Україна спланує свою операцію зі звільнення півострова.

"Все залежатиме від того, як буде спланована наша операція зі звільнення Криму. По-друге, який буде моральний стан російських військовослужбовців. Якщо там буде паніка і всі почнуть тікати, то можливий "жест доброї волі". Але це не буде дуже просто, тому що вони вважають Крим останньою фортецею і будуть намагатися захищати півострів до кінця", — наголосив Вадим Скібіцький.

Водночас  на території Маріуполя російські окупанти також готуються до кругової оборони та активно відновлюють необхідну для ведення бойових дій інфраструктуру, зокрема портову.

Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков переконаний, що Україна звільнить анексований 2014 року Крим військово-політичним шляхом.