Контракти.ua

1072  —  03.05.23
Окупанти панікують: організовують поромні переправи з Криму до РФ та роззосереджують кораблі – Гуменюк
Окупанти панікують: організовують поромні переправи з Криму до РФ та роззосереджують кораблі – Гуменюк

Наталя Гуменюк також розповіла про масове дезертирство на Херсонщині та в Криму.

Російські загарбники, які тимчасово незаконно перебувають у Криму, вже зрозуміли, що півострів не є таким безпечним місцем, як вони думали. Особливо росіяни почали панікувати після низки надзвичайних подій, як от пожежа на нафтобазі у Севастополі. Пише ТСН. 

Начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони "Півдня" України Наталія Гуменюк ефірі національного телемарафону прокоментувала панічні настрої росіян та розповіла, чому окупанти поповнили своє угруповання у Чорному морі двома човнами, які так само можуть здійснювати пуск ракет. Але цей ресурс не був використаний.

"Ще раз говорить про те, що росіяни у відчаї і навіть попри несприятливі погодні умови, намагалися застосувати ракетний удар. Вони все одно тяжіють до певних дат. У своїх пабліках вони зазначали, що хотіли призначити нам такий День праці", - зазначила вона.

Гуменюк також підкреслила, що у Чорному морі російські кораблі замість Севастополя "тікають" аж до Новоросійська РФ. Тому що окупанти намагаються розсередити корабельне угруповання у морі для того, щоб під час маневрів вони були менш вразливими.

Після удару по нафтобазі в окупованому Севастополі росіяни терміново почали впорядковувати паромну переправу між окупованим півостровом та територією Росії. Уряд країни-терористки пропонує виділити гроші на облаштування паромної переправи між портами Керч-Кавказ. Про це повідомив голову Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров. За його словами, окупанти усвідомлюють, що Керченський міст вразливий перед високоточною та далекобійною зброєю ЗСУ.

Наталія Гуменюк пояснила такі дії росіян

"Вочевидь, вони вже дослухаються. Тому що перенавантаження тих логістичних маршрутів, які ведуть з Кримського півострова очевидне. Дійсно навіть серед військового контингенту, який перебуває в тимчасово окупованому Криму, зараз шириться практика оформлення відпусток під будь-яким приводом для того, щоб, як мінімум, вивезти сім’ї, і як максимум, повирішувати свої службові питання і перевестися туди, де спокійніше", - сказала речниця ОК "Південь".

Наталя Гуменюк також розповіла, що на тимчасово окупованих територіях Херсонщини і в Криму фіксується дезертирство. Зокрема, на лівобережжі Дніпра загарбники  ходять по домівках, крамницях та вишукують цивільний одяг, намагаються розчинитися серед місцевого населення.

"Саме тому там зібрані зараз спеціальні загони Росгвардії, які також роблять подворові обходи і не тільки проводять насильницьку паспортизацію, а й виявляють таких своїх перехованих", - резюмувала вона.