Контракти.ua

474  —  02.05.23
Чому затягується український контрнаступ: західна преса дала пояснення
Чому затягується український контрнаступ: західна преса дала пояснення

Західна преса називає контрнаступ України "ключовим моментом" у війні.

Україна заявляє про завершення підготовки до весняного контрнаступу. Він може розпочатися будь-якого моменту, однак є певні фактори, які його затягують. Пише ТСН. 

Про це йдеться у статті впливового інформаційного агентства CNN.

Американські журналісти назвали три головних причини, чому, за їхніми припущеннями, ще не розпочався контрнаступ української армії. Це:

  • Перший – російська лінія оборони. Росіяни мали майже 6 місяців, щоб побудувати складний комплекс оборони. Російська оборона - це "шари протитанкових ровів, загороджень, мінних полів та траншей".
  • Другий – відсутність моменту несподіванки.
  • Третій - російські сили зберігають явну перевагу у повітрі, що своєю чергою "може мати вирішальне значення для уповільнення просування України".

Західна преса називає контрнаступ України "ключовим моментом" у війні.

Reuters провів аналіз супутникових зображень, які показують великі траншеї на схід від міста Пологи в Запорізькій області. "Позиції Росії найбільше зосереджені біля лінії фронту в південно-східній Запорізькій області, на сході та на вузькій смузі землі, що з’єднує Кримський півострів з рештою України".

CNN підкреслює, що незважаючи на більшу винахідливість і мотивацію українців і приголомшливі втрати росіян від початку вторгнення, російська армія "зберігає набагато кращі ресурси".

Український контрнаступ

У Міноборони заявили, що підготовка до українського контрнаступу завершується. Міністр оборони України Олексій Резніков розповів, що українська армія отримала від партнерів чимало сучасної техніки, яку зараз опановують військові. Серед умов, необхідних для початку спецоперації, - рішення командування та відповідні погодні умови, наголосив Резніков.

Як повідомив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю скандинавським ЗМІ, український контрнаступ передбачає звільнення ЗСУ тимчасово окупованого Криму.