Контракти.ua

2724  —  02.05.23
“Друга армія світу” здивувала танками, які везуть на фронт
“Друга армія світу” здивувала танками, які везуть на фронт

Російська армія перекидає у тимчасово окуповані регіони на півдні України дуже стару техніку.

Поблизу тимчасово окупованого Бердянська Запорізької області зафіксували колону ворожої техніки. Зокрема, окупанти перевозили танки Т-54 та Т-55, які випускалися ще в 1940-50-х роках. Більш старих танків в арсеналі “другої армії світу” немає. Пише ТСН. 

Про це повідомляє місцевий Telegram-канал “Запоріжжя. Інфо”.

“Тягнуть свою допотопні бляшанки та ще хизуються цим”, - йдеться у підписі до опублікованих кадрів.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко з цього приводу зазначив, що  окупанти навіть не спромоглися обвісити стародавні танки комплексом динамічного захисту на кшталт "Контакт-1". Втім, він додав, що жодний захист не допоможе таким раритетним танкам.

Експерт також нагадав, що на правобережній частині Херсонської області росіяни наприкінці травня 2022 року вперше почали активно застосовувати танки Т-62 — трохи пізнішу модель радянських танків.

Коваленко при цьому наголосив, що російські окупанти сучаснішу техніку кидають на фронт у Луганській та Донецькій області, а на Херсонщину та Запоріжжя стягують стародавні зразки озброєння.

Нагадаємо, раніше в ефірі телепрограми російського пропагандиста Соловйова один з “експертів” несподівано заявив, що Росія може відправити в бій на війну до України танки Т-34, які встановлені як пам’ятники.