Контракти.ua

978  —  01.05.23
На F-16 вже готові воювати кілька десятків пілотів – Повітряні сили
На F-16 вже готові воювати кілька десятків пілотів – Повітряні сили

За словами Юрія Ігната, потрібне політичне рішення, щоб Повітряні сили почали процес підготовки і наземного персоналу, це офіцери бойового управління, інженери військові.

На F-16 вже готові воювати кілька десятків пілотів. Пише ТСН. 

Про це сказав речник Командування Повітряних Сил України Юрій Ігнат в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" .

“Ми плануємо перевести всіх пілотів (на F-16 — ред.). Нам потрібно навчити всіх. Але визначено командувачем Повітряних Сил пілотів, які вже мають певний рівень англійської мови, бойовий досвід, і це молоді пілоти. Вони готові вже хоч завтра воювати. Тут потрібне політичне рішення, щоб ми почали процес підготовки і наземного персоналу, це офіцери бойового управління, військові інженери. Кілька десятків пілотів готові вже воювати”, - сказав Ігнат.

Нагадаємо, у Міністерстві закордонних справ України повідомили про зрушення у переговорах щодо винищувачів F-16. За словами очільника МЗС Дмитра Кулеби, Україна отримала сигнал від деяких країн про готовність навчати українських пілотів управляти літаком F-16. Вирішальне слово про надання винищувачів буде за Вашингтоном.

Військовий експерт Роман Світан розповідав, що для підготовки українського екіпажу для F-16 потрібно 3-6 місяців.

У свою чергу військовий експерт Олег Жданов вважає, що сучасну бойову авіацію Україна зможе отримати перед контрнаступом. Ймовірно це може статись ближче до літа.