Контракти.ua

798  —  01.05.23
Весняний контрнаступ ЗСУ: Буданов назвав першочергове завдання української армії
Весняний контрнаступ ЗСУ: Буданов назвав першочергове завдання української армії

Буданов підтвердив свою впевненість у тому, що Росія не може затягувати війну.

Голова розвідки Кирило Буданов наголосив, що першочергове завдання України під час майбутнього контрнаступу - звільнення усіх тимчасово окупованих територій. Пише ТСН. 

Про це очільник ГУР розповів журналісту американського телеканалу PBS.

Журналіст попросив Буданова прокоментувати заяви представників США та НАТО про постачання обіцяної Україні для контрнаступу зброї, зокрема 2000 одиниць бронетехніки. У відповідь генерал-майор наголосив на важливому значенні контрнаступу, основна мета якого ― звільнення всіх українських територій.

Також начальник воєнної розвідки погодився з оцінками офіційних осіб США, які сподіваються, що Україна щонайменш, зможе поліпшити свої позиції вздовж лінії фронту для ураження воєнної логістики росіян на території окупованого Криму та в глибині Донбасу.

Український контрнаступ затягується

Журналісти впливового інформаційного агентства CNN стверджують, що контрнаступ України затягується через певні фактори. Зокрема, через російську лінію оборони, яку треба швидко побороти, відсутність моменту несподіванки та перевагу росіян у повітрі.

Напередодні у Міноборони заявили, що підготовка до українського контрнаступу завершується. Міністр відомства Олексій Резніков розповів, що українська армія отримала від партнерів чимало сучасної техніки, яку зараз опановують військові.