Контракти.ua

529  —  30.04.23
В розвідці розповіли деталі "бавовни" в Севастополі: Кара божа за Умань
В розвідці розповіли деталі

Нафта була призначена для потреб флоту РФ.

Внаслідок "бавовни" Севастополі, що сталася 29 квітня, було знищено близько десяти резервуарів з нафтопродуктами. Їхня загальна ємність становить близько 40 тисяч тонн.

Про це РБК-Україна повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

За його словами, паливо призначались для потреб російського Чорноморського флоту.

"У місті Севастополь 29 квітня відбулася "бавовна", яка є божою карою, зокрема за вбитих цивільних громадян в Умані, серед яких є п'ятеро дітей. Ця кара буде довготривалою. Усім мешканцям тимчасово окупованого Криму бажано найближчим часом не перебувати поряд з військовими об'єктами та об'єктами, що забезпечують армію агресора", - розповів Юсов.

За його словами, ГУР відомо про розкрадання, яке здійснювали місцеві окупанти на цьому та інших об'єктах.

"Варто зазначити, що нам відомо про розкрадання посадовими особами окупаційної влади нафтопродуктів та про інші корупційні дії на цій нафтобазі та інших об'єктах окупантів. Це, безумовно, розширює можливості українських Сил безпеки та оборони", - зазначив Юсов.

Нагадаємо, у ніч проти 29 квітня у тимчасово анексованому Севастополі спалахнув резервуар із паливом. Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що пожежа є спланованою та підготовленою, оскільки резервуари самі по собі не загоряються.