Контракти.ua

543  —  30.04.23
Нафтопереробна компанія Індії хоче майже вдвічі збільшити переробку нафти із РФ
Нафтопереробна компанія Індії хоче майже вдвічі збільшити переробку нафти із РФ

Індійська нафтопереробна компанія Chennai Petroleum має намір майже вдвічі збільшити перероблення російської нафти у поточному фінансовому році, що розпочався у квітні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву представника компанії Кумара Агравала, яку приводить Reuters.

Минулого фінансового року Росія стала найбільшим постачальником нафти до Індії.

"У 2023/24 році компанія має намір задовольнити 20-25% своїх потреб у нафті за рахунок постачання з Росії. Компанія купує російську нафту за спотовими угодами", - сказав Агравала.

Chennai Petroleum, дочірня компанія Indian Oil Corp, управляє нафтопереробним заводом Маналі потужністю 210 000 барелів на добу в штаті Тамілнад.

За словами Агравала, минулого фінансового року він переробив близько 1,4 млн тонн або 28 000 барелів на добу російської нафти, що еквівалентно приблизно 13% від загального обсягу перероблення сирої нафти. У березневому кварталі компанія переробила 500 000 тонн або близько 41 000 барелів на добу російської нафти, що становить близько 22% загального обсягу перероблення сирої нафти.

Агравала сказав, що Chennai Petroleum продовжить купувати російську нафту, навіть якщо ціна буде вищою за встановлену межу в 60 доларів за барель, за умови відсутності юридичних перешкод або перешкод для дотримання нормативних вимог.

Нагадаємо, що російська нафта, як і раніше, надходить до країн Європейського Союзу, але тільки через дизельне пальне з Індії.

Індійські компанії іноді стикаються із затримками в оплаті російської нафти за ціною понад 60 доларів за барель, встановленою країнами ЄС, G7 та Австралією.