Контракти.ua

1355  —  29.04.23
"АТБ", "Варус", "АШАН" та "Сільпо" відмовились возити продукти військовим, які воюють, - Міноборони

Торговельні мережі "АТБ", "Варус", "АШАН" та "Сільпо" відмовились доставляти харчі військовим, які приймають участь в бойових діях.

Про це йдеться в заяві Міністерства оборони, передають Українськi Новини. Пише ukranews.com.

"У першій половині квітня керівництво Міноборони провело зустріч з представниками крупних торговельних мереж «КОЛО», «АТБ-Маркет», «ВАРУС», «АШАН», «СІЛЬПО» (Fozzy Group) з метою долучити крупних рітейлерів до процесу організації і безперебійного забезпечення харчуванням військовослужбовців. Представники мереж наголосили, що при існуючих вимогах забезпечення логістики продуктів — а саме за принципом гарантування доставки продуктів до частин при їх постійній передислокації, — є занадто ризикованим процесом для мережевого бізнесу при визначених цінах послуг з організації харчування одного військовослужбовця на добу згідно Каталогу (137,04-144,06 грн). За словами рітейлерів, вони низькі", - заявили в Міноборони.

Також Міноборони заявило, що порівнювати закупівельні ціни на продукти для військових ЗСУ та ГУР Міноборони некоректно, оскільки це різні речі.

"По-перше, порівнюються категорично не тотожні речі. Оскільки для порівняння взято звіти про закупівлю саме продуктів і саме для харчування окремої військової частини ГУР МОУ безпосередньо за місцем постійної дислокації у місті Київ. По-друге, наголошуємо вчергове, що для харчового забезпечення Збройних Сил України Міністерством оборони закуповується комплексна послуга з організації харчування за Каталогом продуктів, ціни на які вже враховують логістику, у тому числі переважно доставку у райони ведення бойових дій. Послуга з організації харчування, по суті, це формат «їжа «ходить» за військовослужбовцем». Ціна послуги з організації харчування одного військовослужбовця складає від 137,04 грн до 144,06 грн на добу", - заявили в Міноборони.

Також у відомстві доали, що особовий склад Головного управління розвідки Міністерства оборони України під час виконання бойових завдань забезпечується харчуванням за тим же принципом, як і всі військовослужбовці ЗСУ — завдяки укладеним Міноборони договорам щодо послуг з організації харчування.

Як повідомляли Українськi Новини, Головне управління розвідки Міністерства оборони оприлюднило звіти про закупівлі харчів. Ціни виявились суттєво нижчими за середні ринкові.

У Міноборони відповіли на звинувачення в завищенні цін під час закупівлі продуктів для військових.

Статьи по теме
Суд Лондона вынес неприятное для Коломойского и Боголюбова решение по ПриватБанку
Суд Лондона вынес неприятное для Коломойского и Боголюбова решение по ПриватБанку

Экс-собственники ПриватБанка подозреваются в мошеннических схемах с почти 2 млрд долларов.
14.03.18 — 106086