Контракти.ua

1259  —  28.04.23
В Росії перелякалися через те, що Україна може захопити Бєлгородську область
В Росії перелякалися через те, що Україна може захопити Бєлгородську область

Російські пропагандисти почали серйозно обговорювати можливість захоплення Україною прикордонних територій самої Росії, після заяви воїна "Азова" Богдана Кротевича.

У своєму інтерв'ю The Washington Post він заявив про можливість захоплення кількох невеликих російських міст, як важеля впливу для звільнення українських територій. Пише ТСН. 

Після цих заяв, пропагандисти на російському ТБ почали обговорювати можливість такого розвитку подій та виявляти своє занепокоєння. Один з кремлівських "експертів" зазначив, що беззахисних міст вже немає, проте закликав захистити пограниччя військами ТрО. Він також наголосив на необхідності створення військ територіальної оборони для прикриття держкордону.

Українські військові не висловлювалися про можливість захоплення російських територій та продовжують діяти в рамках міжнародних норм та законів. Зараз ситуація на Сході України залишається напруженою, але бойові дії зменшилися порівняно з попередніми роками. Обидві сторони зобов'язані дотримуватися Мінських угод та шукати мирні шляхи для врегулювання конфлікту.

Нагадаємо, що Росію за останні дві доби атакували 4 безпілотники. Утім, влада Московської області не спішить коментувати ситуацію.