Контракти.ua

4189  —  27.04.23
Кремль готується до 9 травня: як Пєсков "спалив" двійників Путіна
Кремль готується до 9 травня: як Пєсков

Чи бояться в Москві “святкового феєрверку” 9 травня?

Днями Мережею поширилося відео, як дрон невідомого походження пролітає просто над Красною площею — там видно все, як на долоні: і башти Кремля, і мавзолей, і Собор Василія Блаженного. Повідомляють аж про три безпілотники, які впали в Підмосков’ї. І все ж парад 9 травня не скасовують, президент РФ Володимир Путін навіть виступить.

Про це розповіла в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua російська політична аналітикиня Ольга Курносова.

“По-перше, можливо, все-таки виступить не Путін, а його двійник. Тому що Пєсков почав так активно спростовувати наявність двійника, що ми вже практично не сумніваємося в тому, що двійник все ж є. Адже якщо це не так, вони б так нервово до цього не ставилися. Тому я думаю, що цілком можливий варіант такий. Зблизька ніхто не подивиться, телевізійні кадри зроблять такі, які потрібні", — розповіла вона.

А ось підробляти голос диктатора, за словами Ольги Курносової, найімовірніше, не будуть. Його промову пустять у записі.

"Порівняти, за великим рахунком, буде неможливо. Звичайно, вся ця історія з дронами мені нагадує легендарний приліт Матіаса Руста. Ще за часів Радянського Союзу молодий німець прилетів на легкомоторному літаку, подолавши всі протиповітряні оборони, і просто приземлився на Василівському узвозі. Був великий скандал. Але ми бачимо, що дрони літають, їх не знімають. Справа Руста живе і перемагає”, — додала Ольга Курносова.

Щодо інформації, нібито Москва виторгувала у Заходу безпеку Путіна на час його виступу, Курносова зазначила, що не дотримується конспірологічних версій.

“Ба більше, ми неодноразово чули, що Сполучені Штати взагалі не дають точні координати. Вони знають точні координати місцеперебування Путіна будь-якої миті. Але вони ці координати Україні не передають. Тому що вони виступають проти ліквідації Путіна. Тут не треба виторговувати безпеку на конкретний момент. Зараз Сполучені Штати не є прибічниками ліквідації Путіна. Власне, це одна з гарантій незастосування тактичної ядерної зброї. Тому що це якраз і є та червона мітка, після якої до Путіна в США можуть почати ставитися, як до бен Ладена. Він цього боїться. Через те, що його координати постійно відомі, всі його візити завжди неочікувані, вони відбуваються в той час, який передчасно не анонсується”, — додала Ольга Курносова.

Нагадаємо, напередодні в Росії скасували низку парадів до 9 травня "з міркувань безпеки". Так, їх не буде в Курську, Бєлгороді та в тимчасово окупованому Криму.

Ба більше, 9 травня в Москві та інших російських містах не проводитимуть традиційний хід "Безсмертний полк".