Контракти.ua

484  —  26.04.23
"Висококласних резервів немає": Маломуж прокоментував можливість наступу росіян

Путін особисто контролює ситуацію у районі Бахмута, Авдіївки, Вугледара та Сватово-Кременної.

Координатор стратегічної комунікації Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі в інтерв'ю Голосу Америки попередив, що російські сили можуть спробувати ініціювати новий наступ на деяких ділянках фронту після того, як покращаться погодні умови. Пише ТСН. 

В прямому ефірі телеканалу FREEDOM генерал армії України, керівник Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж розповів, чи є у Росії потенціал та чи залишились у противника сили.

За його словами, українські сили знищили основний контингент професійних сил Російської Федерації.

"Це повітряно-десантні війська, десантно-штурмові бригади, морська піхота і як мінімум 70-80% найманців. Тому системних військ висококласних, професійних у Росії сьогодні немає. Є мобілізовані, якими намагаються закривати дірки. І, звичайно, готується резерв для нових ударів, що мав на увазі Кірбі", - розповів Маломуж.

Також він вважає, що Путін особисто контролює ситуацію у районі Бахмута, Авдіївки, Вугледара та Сватово-Кременної.

"Але сил тримати ці позиції не вистачає. Тепер вони триматимуть ці позиції, тому нові резерви будуть кинуті туди, щоб виконувати вказівки Путіна. Інших напрямків, де вони могли розгорнути велику наступальну операцію, немає, тому що для цього потрібні дуже потужні сили. Ми і так контратакуємо, знищуємо 620, а в деякі дні 1100 людей", - додав він.

Маломуж  зауважує, що підготувати професіоналів, які можуть здійснювати акти агресії на чужій території без мотивації — дуже складно.

"Так, у них ще є резерви, не варто недооцінювати. Але вони не такі висококласні. Тим більше фронт на тому напрямку становить 1250 кілометрів і штурмувати за багатьма напрямами у РФ немає сил та можливостей. Пересування будь-яких сил, пошук артилерії, вогневих засобів ми бачимо в режимі онлайн. Зараз маючи новітню техніку на озброєнні ми можемо завдавати ударів на попередження, коли вони ще тільки пересуваються, несподіванкою для нас їхнє пересування не буде", - резюмував він.

Зазначимо, президент Росії Володимир Путін вимагає від армії РФ вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей до 9 травня після того, як окупанти не змогли виконати це завдання до 31 березня.