Контракти.ua

2163  —  26.04.23
Скільки коштує оренда квартири у Львові: у яких районах найдешевше
Скільки коштує оренда квартири у Львові: у яких районах найдешевше

Ціни на оренду житла у Львові тримаються на високому рівні.

Ціни на оренду квартир у Львові майже не змінилися у порівнянні з зимовим періодом. Вартість не знижується навіть за відсутністю великого попиту. Пропозицій на ринку нерухомості достатньо. Здебільшого житло шукають мешканці міста та області, а не внутрішньо переміщені особи.

Про це в коментарі ТСН.ua розповів рієлтор Олександр Бойко.

Скільки коштує оренда квартири у Львові

За словами експерта з нерухомості, наразі у Львові найбільший попит на недороге житло. Бюджетні квартири шукає молодь та переселенці, які хочуть переїхати з передмістя.

Середні ціни на оренду житла у Львові станом на кінець квітня такі:

  • оренда однокімнатної квартири — 10-12 тисяч гривень;
  • Оренда двокімнатної квартири — 14-16 тисяч гривень;
  • Оренда трикімнатної квартири — 18-20 тисяч гривень.

На ціну найближче впливає місце розташування житла, каже рієлтор. Оренда квартир у більш популярних і центральних районах коштує дорожче, ніж тих, що розташовані у віддалених районах — наприклад, на житловому масиві Сихів та мікрорайоні Рясне.

"Ключовим фактором є вік і стан, які також впливають на ціну оренди. Так само як і зручності, що входять у
вартість. Нові будівлі з сучасним ремонтом та інфраструктурою будуть дорожчими, ніж старі квартири без ремонту або зі старим ремонтом. Також враховуйте, що квартири з високоякісним ремонтом, ізольовані та обладнані сучасними приладами, будуть дорожчими", — розповів ТСН.ua Олександр Бойко.

Рієлтор додав, що вартість оренди квартири також залежить від її типу. Наприклад, смарт-квартира або квартира-студія будуть дешевші, ніж квартири з однією або більше спалень.

Щодо попиту на оренду квартир у Львові, багато людей досі вважають, що житло на заході України є безпечнішим, зазначив рієлтор, тому залишаються жити в місті. Крім того, частина переселенців, чиї діти пішли до шкіл з вересня минулого року, поки не повертається додому, адже навчальний рік ще не закінчився.

Рієлтор каже, що зробити точний прогноз щодо росту чи падіння цін на оренду неможливо. Однак, Олександр Бойко впевнений, що вартість квартир у Львові триматиметься на цьому рівні протягом весни та літа.

"Щодо міста Львова, я можу однозначно сказати, що змін по цінах не відбудеться до осені", — зазначив ТСН.ua рієлтор.

Нагадаємо, тема незавершеного будівництва набуває дедалі більшої актуальності. Зведення житла у Києві через війну майже не ведеться. Інвестори, які вклали власні кошти у будівництво нових ЖК, бояться втратити свої квадратні метри. Складнощі виникли і у найбільшого столичного забудовника.

Статьи по теме
Знімати квартиру чи купити свою: що краще
Знімати квартиру чи купити свою: що краще

OBOZ.UA розповів про головні відмінності між орендою житла чи купівлею свого. Дізнайтеся, які фактори слід врахувати перед прийняттям остаточного рішення про переїзд.
15.01 — 435

Ціни зрівнялися. Скільки коштують квартири у Львові у порівнянні з Варшавою
Ціни зрівнялися. Скільки коштують квартири у Львові у порівнянні з Варшавою

Українське місто Львів та польська столиця Варшава – великі культурні та історичні центри й місця ділової активності. Обидва міста також стали прихистком для тисяч українських переселенців. Ціни на нерухомість в обох містах останнім часом підвищуються через зростання попиту і розвиток ринку.
29.11.23 — 889

Скільки зараз коштує орендувати житло у Львові, Києві, Дніпрі, Одесі та Харкові
Скільки зараз коштує орендувати житло у Львові, Києві, Дніпрі, Одесі та Харкові

Ціни на оренду житла у великих містах трохи знизилися у порівнянні з початком осені. Зараз найдешевше орендувати житло можна у Харкові та Дніпрі, а найдорожче - у Львові.
19.11.23 — 929