Контракти.ua

456  —  25.04.23
Буданов пояснив заклик Пригожина до припинення "СВО": "Ситуація погана для Росії"
Буданов пояснив заклик Пригожина до припинення

Впливові люди в керівництві РФ розуміють, що це "питання виживання для них стало".

Начальник ГУР Міноборони України Кирило Буданов пояснив, що заклик власника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина до припинення війни свідчить про "погану ситуацію" для Росії.

Про це керівник військової розвідки розповів у інтерв’ю "РБК-Україна". Пише ТСН. 

Буданов розповів, що бачив статтю Пригожина з заявами, що треба закінчувати "спеціальну воєнну операцію".

"Я бачив. Він в принципі досить політкоректно про це каже. Це констатація того, що все йде не зовсім гарно для них", – оцінив начальник ГУР.

На його думку, власник ПВК "Вагнер" такими заявами ретранслює позицію пов’язаних з ним впливових людей у російському керівництві.

"Пригожин – один із нових лідерів, назвемо це так. Сподобається нам це чи не сподобається, але це факт. Він ретранслює позицію багатьох людей, які з ним пов'язані. Це досить впливові люди в російському керівництві. Те, що ситуація погана для Росії – ми з вами про це говорили. Вона для нас погана, вона і для них погана. Це не може тривати вічно. І вони розуміють, що питання виживання для них стало", – пояснив Буданов.

Він додав – якщо в РФ почнуть шукати винних, "то винних доведеться все ж таки призначити".

"Тому набагато легше сказати, що "все йде за планом", "ми перемогли" і далі почати якось інакше це все завершувати", – зауважив очільник української розвідки.

Заклик Пригожина зупинити війну

Нагадаємо, в середині квітня Пригожин закликав припинити "СВО" в Україні. Він пояснив, що в нинішній ситуації "ідеальним варіантом" було б "повідомити всім про те, що Росія досягла тих результатів, які планувала".

За оцінками аналітиків Інституту вивчення війни, ці заклики Пригожина можуть свідчити, що той знайшов союзників у Міноборони РФ, які зацікавлені в тимчасовому заморожуванні війни в Україні з політичних мотивів.

Військовий експерт Петро Черник вважає, що заява власника ПВК "Вагнер" свідчить про намацування стратегії виходу з війни, адже росіяни перебувають у стратегічній пастці.