Контракти.ua

428  —  23.04.23
У розвідці Британії назвали причину скасування "Безсмертного полку" у Росії
У розвідці Британії назвали причину скасування

Російська влада продовжує спроби об'єднати російську громадськість навколо поляризуючих міфів про 1940-і роки.

У Росії 18 квітня державні діячі оголосили про скасування маршів пам'яті "Безсмертного полку" про "Велику вітчизняну війну" цього року з міркувань "безпеки". Таким чином країна-агресорка щосили намагається зберегти послідовність у ключовому наративі, який вона використовує для виправдання війни в Україні. Пише ТСН. 

Про це інформує Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

У зведенні йдеться, що, ймовірно, у Росії прийняли відповідне рішення з міркувань безпеки.

"Насправді влада, швидше за все, була стурбована тим, що учасники підкреслять масштаби нещодавніх втрат Росії", - йдеться у повідомленні.

Відбулося це після того, як очільник групи "Вагнер" Євген Пригожин публічно поставив під питання, чи справді в Україні є "нацисти", що йде врозріз із виправданням війни Росією.

Російська влада продовжує спроби об'єднати російську громадськість навколо поляризуючих міфів про 1940-і роки. Прикметно, що з одне з пропагандистських російських видань 12 квітня повідомило, що "унікальні" документи з архівів ФСБ, які свідчать про причетність нацистів до вбивства 22 тисяч польських громадян під час Катинського розстрілу 1940 року.

"Насправді відповідальність за це несе НКВД, попередниця ФСБ. Держдума Росії офіційно засудила Йосипа Сталіна за наказ про вбивства у 2010 році", - зазначають у Міноборони Британії.

Раніше у британській розвідці повідомили, що російські інтернет-видання піднімають бойовий дух своїх військ перед контрнаступом ЗСУ за допомогою пропаганди.